Saturday, May 10, 2014

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Η Αμμόχωστος θα λύσει το Γόρδιο Δεσμό του Κυπριακού

Ο πόθος για τη λύση του Κυπριακού και την επιστροφή στην κατεχόμενη γη μας και ιδιαίτερα στην αγαπημένη Αμμόχωστο δεν μειώνεται μπροστά στην οικονομική κρίση που βιώνουμε, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του στην 4η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, ο Πρόεδρος ανέφερε ότι το Κυπριακό ήταν, είναι και θα παραμείνει κορυφαία προτεραιότητά μας και δεν μπορεί κανενός να διαφεύγει ότι όταν η πατρίδα σου κατέχεται, δεν είναι δυνατό να σκέφτεσαι περί άλλων.


Θα ήθελα να τονίσω, σημείωσε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, πως η επίλυση του εθνικού μας προβλήματος παραμένει ως η πρώτη και ύψιστη προτεραιότητά μας και δεν θα πάψουμε ποτέ να αγωνιζόμαστε για μια λύση που θα τερματίζει την κατοχή και τον εποικισμό, θα απαλλάσσει την Κύπρο από τα ξένα στρατεύματα και τις ξένες εξαρτήσεις και θα αποκαθιστά και θα διασφαλίζει τα αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων.

“Λύση λειτουργική και βιώσιμη η οποία θα επανενώνει τον λαό, τον τόπο, τους θεσμούς και την οικονομία. Στα πλαίσια, ακριβώς αυτά, αναλαμβάνουμε ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την προώθηση μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης τα οποία θα φέρουν τις δυο κοινότητες πιο κοντά και θα διευκολύνουν την επίλυση του Κυπριακού επί τις ουσίας”, πρόσθεσε.
Συναφώς, συνέχισε, εκτιμούμε πως πρωτίστως ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα προς τον πιο πάνω στόχο είναι και η επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της.

“Με την επιστροφή της Αμμοχώστου θα μπορέσουμε να θεμελιώσουμε την εμπιστοσύνη απέναντι και προς την Τουρκία, ότι επιτέλους εννοεί αυτά που κατ’ ιδίαν λέει αλλά και πολλές φορές δημοσίως διακηρύττει. Η προτεραιότητα της Αμμοχώστου δεν είναι ένα σύνθημα, ούτε σχήμα λόγου κενού περιεχομένου. Είναι, ίσως, το μαχαίρι που θα λύσει το Γόρδιο Δεσμό του χρονίζοντος κυπριακού προβλήματος. Αυτό το αντιλαμβάνονται, ήδη, όλοι οι συνομιλητές μας, στα Ηνωμένα Έθνη, στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες και όπου αλλού είχαμε την ευκαιρία να το θέσουμε”, πρόσθεσε.
Σας διαβεβαιώνω, είπε ο ΠτΔ, πως δεν θα κουραστώ να μάχομαι για την Αμμόχωστο και να διεκδικώ την επιστροφή της......... - See more at: http://www.sigmalive.com/news/kypriako/125168#sthash.hsqHjRDC.dpuf

10/5/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 


No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin