Saturday, April 19, 2014

Επικριτικός ο Μητρ. Πάφου για την Ακολουθία στην Αμμόχωστο. -Τρεις Ε/Κ στο νοσοκομείο λόγω της συναισθηματικής φόρτισης

Αμμόχωστος
Διίστανται οι απόψεις, για τη χθεσινή Aκολουθία του Eπιταφίου, στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό στην κατεχόμενη Αμμόχωστο 58 χρόνια μετά.

Για ένα θετικό βήμα έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Συγκεκριμένα, ο Προκαθήμενος είπε ότι πρόκεται για  "ένα θετικό βήμα", προσθέτοντας ότι, Έλληνες και Τούρκοι, θέλουν  να ζήσουν ευτυχισμένοι, όπως έζησαν για αιώνες. O  Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την ελπίδα, η Άγκυρα, να λογικευθεί, να δώσει δικαιοσύνη, ελεύθερη Δημοκρατία, και όλοι να ζήσουν ευτυχισμένοι, στη γη των πατέρων τους.


Επικριτικός ο Μητροπολίτης Πάφου

Ιδιαίτερα επικριτικός, εμφανίστηκε, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος.  Πολλοί είπε, έγιναν όργανα, της προπαγάνδας των Τούρκων, με το να επισκεφθούν ένα Ναό κατεχόμενό μας, και να μείνουν κλειστοί, άλλοι τετρακόσιοι ενενήντα εννέα.

Μήνυμα ανεκτικότητας από τον "Δήμαρχο Αμμοχώστου"

Μήνυμα ανεκτικότητας, χαρακτήρισε εξάλλου, τη χθεσινή ακολουθία,  ο ούτω καλούμενος Δήμαρχος Αμμοχώστου, ο οποίος ευχήθηκε, κάτι ανάλογο, να γίνει και στις ελέυθερες περιοχές, για τους Τουρκοκυπρίους.

Τρεις Ε/Κ στο νοσοκομείο λόγω της συναισθηματικής φόρτισης

Στο μεταξύ, η συναισθηματική φόρτιση για τους Αμμοχωστιανούς ,που βρέθηκαν χθες, στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό, επιβάρυνε την υγεία, τριών Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι, κατέληξαν στις πρώτες βοήθειες του νοσοκομείου, στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Ένας άντρας, υπέστη καρδιακό επεισόδιο και δύο γυναίκες, με συμπτώματα αδιαθεσίας και χαμηλής πίεσης, υποβλήθηκαν σε εξετάσεις.
sigmalive.com

19/4/14
--
-

1 comment :

  1. Μετά τον χθεσινό Επιτάφιο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο θα τελεστούν δύο αναστάσιμες Θείες Λειτουργίες από τον μητροπολίτη Κωνσταντίας- Αμμοχώστου Βασίλειο....

    Η πρώτη θα τελεστεί την Τετάρτη της Διακαινησίμου, 23 Απριλίου, εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον ομώνυμο ναού του Εξορινού, στην εντός των μεσαιωνικών τειχών περιοχή της κατεχόμενης Αμμοχώστου, όπου χθες τελέστηκε για πρώτη φορά μετά το 1957 η ακολουθία του Επιταφίου.

    Η δεύτερη Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στις 4 Μαΐου, Κυριακή των Μυροφόρων, στο μοναστήρι του 12ου αιώνα της Παναγίας του Τοχνίου, έξω από το χωριό Μάνδρες. Το χωριό Μάνδρες ήταν αμιγώς ελληνικό και βρίσκεται στους νότιους πρόποδες του Πενταδακτύλου.

    Το χωριό είναι η γενέτειρα του μητροπολίτη Κωνσταντίας -Αμμοχώστου, Βασίλειου. Μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, ο ναός της Μονής καταστράφηκε και λεηλατήθηκαν τοιχογραφίες και εικόνες. Πριν μερικά χρόνια η Εκκλησία Κύπρου εντόπισε στη Ευρώπη και επαναπάτρισε δύο εικόνες από την Μονή της Παναγίας του Τοχνίου.

    Στο μεταξύ, η τέλεση του Επιταφίου στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό, η οποία συγκέντρωσε εκτός από χιλιάδες Ελληνοκύπριους, πολλούς ξένους διπλωμάτες, αποτελεί πρωτοσέλιδο θέμα στις σημερινές εφημερίδες.
    - See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/119376#sthash.9Rh5QHHF.dpuf

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin