Saturday, March 22, 2014

"Ιστορική" σύμφωνα με τον José Manuel Barroso η Συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ε.Ε.

Σε δηλώσεις του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο FRANCE24 ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για την υπογραφή της Συμφωνίας συνεργασίας της Ευρωπαικής Ένωσης με την μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας, την Παρασκευή (21-3-14).

Το κείμενο της συμφωνίας που υπέγραψαν απο την ουκρανική πλευρά ο μεταβατικός πρωθυπουργός Arseni Yatseniouk και από την Ε.Ε. οι 28 ηγέτες των μελών κρατών προσβλεπει στην ένωση της Ουκρανίας με τη  Ε.Ε. συστρατεύοντας τις δυνάμεις τους για μία πολιτική ένωση και οικονομική ολοκλήρωση.


"Κατά τη γνώμη μου , είναι η καλύτερη απάντηση στη συμπεριφορά της Μόσχας για να δείξει ότι η ανεξάρτητη Ουκρανία  είναι σταθερή και δημοκρατική όταν λειτουργεί πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τον λόγο αυτό η Συμφωνία είναι ιστορική" δήλωσε ο José Manuel Barroso.

"Επιτέλους, όλοι αυτοί που διαδήλωναν στους δρόμους της Ουκρανίας, ζητώντας την καταδίκη της κυβέρνησης, που είχε αρνηθεί την υπογραφή της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά απο πιέσεις της Ρωσίας, δικαιώνονται" συνέχισε ο Barroso.

"Σήμερα υπογράψαμε την πολιτική συνιστώσα της συμφωνίας. Η οικονομική θα ακολουθήσει. Η Ε.Ε. ήδη ανακοίνωσε οικονομική βοήθεια 1,6 δις EURO που θα πρέπει όμως να εγκριθεί απο τις κυβερνήσεις χωρών μελών για να έχει το Διεθνές Νομισματικό ταμείο τις εγγυήσεις για το πως δαπανώνται αυτά τα χρήματα." δήλωσε

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:
 


José Manuel Barroso, président de la Commission européenne, réagit après les nouvelles sanctions prises par l'Union européenne contre la Russie de Vladimir Poutine. « L'accord d'association signé avec l'Ukraine est historique »


----------------- 
21/3/14

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin