Saturday, March 8, 2014

Αντιδράσεις από ισλαμιστές για δηλώσεις Πατ/ρχη Βαρθολομαίου

Για αντιδράσεις κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου γράφει η ακραία ισλαμική εφημερίδα Milligazete σχετικά με τις δηλώσεις του εναντίον της μετατροπής της Αγίας Σοφιάς σε τέμενος και την επισήμανσή του πως "αν η Αγία Σοφία πρόκειται να γίνει λατρευτικός χώρος πάλι, θα πρέπει να γίνει εκκλησία".

Οι δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη είχαν γίνει λίγες μέρες πριν την Σύναξη των Προκαθημένων της Ορθοδοξίας αν και ο τουρκικός τύπος έγραψε ότι έγιναν κατά την Σύναξη των Προκαθημένων.



Η εφημερίδα τα έβαλε και με την τουρκική Κυβέρνηση διερωτώμενη για πόσο διάστημα θα διατηρεί τη σιωπή της και ρωτάει γιατί η Άγκυρα παραμένει σιωπηλή.

"Φωνάζουμε κατά της σιωπής και της αδιαφορίας της Άγκυρας που γίνεται αιτία στην αναίδεια αυτή των Παπάδων. Οποιοσδήποτε ότι και αν πει, η Αγία Σοφία είναι τέμενος, είναι δική μας, είναι του Ισλάμ", γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα είναι πολύ απλό να μετατραπεί σε τέμενος η Αγία Σοφιά. Χρειάζεται μόνο μια απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

"Η ανειλικρινής και μη διορατική πολιτική της Κυβέρνησης, που αποφεύγει το θέμα της Αγίας Σοφίας, δίνει θράσος στην αντίληψη των Σταυροφόρων", αναφέρει η εφημερίδα.

Επίσης ο καθηγητής Ακγκιουντούζ επικρίνει το γεγονός ότι η Αγία Σοφία μετατράπηκε το 1934 σε μουσείο. Επίσης γράφει πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αντίθετα με τις διεθνείς συμφωνίες και τη Λοζάνη, χρησιμοποιεί τον οικουμενικό τίτλο. Στη συνέχεια αναφέρει ότι κανένας δε θα πρέπει να οραματίζεται τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε εκκλησία και τονίζει πως δεν έχουν κανένα νόημα αυτές οι απειλές.
 http://www.sigmalive.com/news/mesi-anatoli/107457#sthash.QFh2QSH0.dpuf

8/3/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin