Monday, March 24, 2014

Συζήτηση για την Κύπρια γυναίκα και τη μετανάστευση. -Ε.Κ.

Με τα θέματα της μετανάστευσης και δη σε συνάρτηση με τις γυναίκες καταπιάστηκε η εκδήλωση: 'Κύπρια Γυναίκα και Μετανάστευση' που διοργανώθηκε την Παρασκευή 14 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Παραλιμνίου. Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Λύκειο Ελληνίδων Επαρχίας Αμμοχώστου και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο σε συνεργασία με το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS) και το Κέντρο Μελετών Ελληνισμού Διασποράς (KEMEDI).


Την προσέγγιση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο εν λόγω θέμα παρουσίασε η Ευρωβουλευτής, Αντιγόνη Παπαδοπούλου, (Σ&Δ) αναλύοντας τις πολιτικές που έχουν υιοθετηθεί από το σώμα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών και δίδοντας έμφαση στο πώς αυτές επηρεάζουν την Κύπρια γυναίκα.

Τα όσα αρνητικά βιώματα είχαν Κύπριες στην ξενιτιά ανέδειξε στον χαιρετισμό της η Αλεξάνδρα Ατταλίδου, Αν. Επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ για να υπογραμμίσει ότι τώρα αυτές με τη σειρά τους οφείλουν να περιορίσουν τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού εντός της κυπριακής κοινωνίας.

Ακολούθως το λόγο έλαβε η Δρ. Μαρία Ρούσου, Διευθύντρια του Αρχείου Ελληνισμού Διασποράς στο Kings College London η οποία αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στο θέμα της μετανάστευσης της Κύπριας επικεντρώθηκε στις δυσκολίες αλλά και τον ρατσισμό που έζησαν για δεκαετίες κυπριακές οικογένειες στο εξωτερικό.

Η τελευταία εισηγήτρια Σουσάνα Παύλου, Διευθύντρια του ΜΙGS παρουσίασε έρευνα στην οποία γίνεται ειδική μνεία για την εκμετάλλευση και τον ρατσισμό που έζησαν και ζουν ακόμη μερικές από τις αλλοδαπές που έρχονται στη Κύπρο.

Στο τέλος της βραδιάς απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στην Εντμέ (Μέμα) Λεβέντη για τη προσφορά της στον Απόδημο Ελληνισμό, στην Τασούλα Καλλένου για τη πολιτιστική της δράση στην Αυστραλία, στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου (MIGS) για την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών. (europarl.europa.eu)
24/3/14

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin