Saturday, March 15, 2014

Τσουρκίν: Η μεταβατική κυβέρνηση του Κιέβου «καταδιώκει» όσους διαφοροποιούνται από τις απόψεις της

Το Κίεβο είναι έτοιμο να ενισχύσει τις εξουσίες της Κριμαίας στο ουκρανικό κοινοβούλιο με συνταγματικό τρόπο, μέσω ενός διακρατικού διαλόγου, δήλωσε ο Αρσένι Γιάτσενιουκ στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

 Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Ουκρανίας πρόσθεσε επίσης ότι οι Αρχές του Κιέβου είναι έτοιμες να ξεκινήσουν διάλογο με τη Ρωσία και εξέφρασε την ελπίδα να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με τη Μόσχα. Απευθυνόμενος στον ρωσόφονο πληθυσμό της Ουκρανίας, ανέφερε ότι η κυβέρνησή του θα προστατέψει όλες τις μειονότητες, όπως υπαγορεύει το Σύνταγμα της χώρας.

Νωρίτερα, μιλώντας στην ίδια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο Ρώσος πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη Βίταλι Τσουρκίν προειδοποίησε ότι όλοι όσοι έχουν διαφορετική άποψη, συμπεριλαμβανομένων και βουλευτών του ουκρανικού κοινοβουλίου, έρχονται αντιμέτωποι με απειλές και βία. 


Ο Ρώσος διπλωμάτης πρόσθεσε ότι οι καινούργιες Αρχές του Κιέβου δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα προς την κατεύθυνση πανεθνικού διαλόγου με στόχο την έναρξη μιας μεταρρύθμισης που πραγματικά θα συνάδει με το Σύνταγμα της χώρας.
http://rbth.gr 
15/3/14
--
--
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin