Sunday, March 23, 2014

ΥΠΕΞ: Παρουσία ΥΦΥΠΕΞ Κ. Γεροντόπουλου στην παρέλαση της Μελβούρνης για την επέτειο του 1821 και συναντήσεις με τους ομογενείς

ΥΠΕΞ, Κυριακή, 23 Μάρτιος 2014
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, σήμερα Κυριακή 23 Μαρτίου, στο πλαίσιο της τετραήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αυστραλία, έως τις 26 Μαρτίου, παρακολούθησε την παρέλαση των ομογενών, για την Εθνική επέτειο του 1821 και είχε σειρά επαφών με συλλόγους και σωματεία της Μελβούρνης.

Ο κ. Γεροντόπουλος παρέστη στην δοξολογία, η οποία τελέστηκε στον Αρχιεπισκοπικό Ναό Αγίου Ευσταθίου και στη συνέχεια παρακολούθησε, στο Μνημείο Πεσόντων, την παρέλαση ελληνικών σχολείων και συλλόγων.

Παρουσία του Πρωθυπουργού της Πολιτείας της Βικτωρίας κ. Denis Napthine και χιλιάδων ομογενών μας, ο κ.Γεροντόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνηνείο Πεσόντων της αυστραλιανής πόλης και στη συνέχεια εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας. Μεταξύ άλλων, τόνισε: "Η επανάσταση του 1821 στάθηκε το πιο σημαντικό γεγονός της εποχής της και παράλληλα, μεγάλη πρόκληση για εμάς τους σύγχρονους Έλληνες, γιατί απέδειξε ότι ο αγώνας και η ισχυρή θέληση ενός λαού, μπορούν να αλλάξουν την ιστορική του μοίρα. Ελεύθεροι, εμείς σήμερα, χάρις στις μακροχρόνιες θυσίες των προγόνων μας, αγωνιζόμαστε σε άλλους στίβους.

Πρέπει όμως να διατηρούμε την ιστορική μας μνήμη και να αποτίουμε τον πρέποντα σεβασμό και την τιμή σε όσους αρμόζει. Κάτι που εσείς, οι Έλληνες της διασποράς γνωρίζετε καλύτερα από όλους και περίτρανα αποδείξατε ακόμη μια φορά, με την σημερινή μεγαλειώδη παρέλαση, εδώ στην Μελβούρνη, αλλά και την ευαισθησία και αγάπη σας για την πατρίδα μας. Μας κάνετε περήφανους με την παρουσία, την προκοπή σας σε όλους τους τομείς και είστε η καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα, εδώ στην μακρινή και φίλη χώρα Αυστραλία".

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το ανεγειρόμενο 15όροφο κτίριο της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας. Συναντήθηκε με το προεδρείο της, ενημερώθηκε για το συνολικό της έργο και τους ευχαρίστησε για όσα κάνουν, διαχρονικά, υπέρ του ομογενών μας. Ακολούθησε συνάντηση με τα προεδρεία του Ελληνο-Αυστραλιανού Συμβουλίου και της Παμμακεδονικής στα γραφεία της τελευταίας, όπου άκουσε τα αιτήματα τους, συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και εξέφρασε τις ευχαριστίες της πατρίδας, για το έργο που επιτελούν υπέρ του ελληνισμού. Τέλος, ο κ. Γεροντόπουλος είχε συνάντηση και με το προεδρείο της Πανθρακικής Ένωσης Μελβούρνης.

Την Δευτέρα 24 Μαρτίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Επίσκοπο Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ, ενώ θα επισκεφθεί και το ελληνικό κοινοτικό σχολείο Alphington Grammar. Στη συνέχεια, θα μεταβεί στο Πολιτειακό Κοινοβούλιο, όπου θα συναντηθεί με ομογενειακούς Πολιτειακούς βουλευτές, θα επισκεφθεί το Hellenic Museum και θα έχει συνάντηση με το προεδρείο του Ελληνο-Αυστραλιανού Εμπορικού Επιμελητηρίου Μελβούρνης.

mfa.gr
23/3/14

--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin