Thursday, February 6, 2014

Συνάντηση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου με ΥΠΕΞ: Επίτροπο Johannes Hahn για ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για τη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά. -ΥΠΕΞ

 Video: GreeceMFA
-
ΥΠΕΞ,  Πέμπτη, 06 Φεβρουάριος 2014
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέχεια των χθεσινών του ενεργειών στο Στρασβούργο, στο περιθώριο της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για την παροχή αρωγής στους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς είχε, ήδη, σήμερα, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, σχετική συζήτηση, με τον Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ, Johannes Hahn, με θέμα τη δυνατότητα ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για την περίπτωση της Κεφαλονιάς.


Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανέφερε στον κ. Βενιζέλο ότι οι υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξετάζουν το ελληνικό αίτημα για υπαγωγή της Κεφαλονιάς σε πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης και ότι θα επανέλθει το ταχύτερο δυνατόν με απάντησή του.

H συνάντηση έγινε παρουσία της Ελληνίδας Επιτρόπου κυρίας Μαρίας Δαμανάκη, στο περιθώριο ειδικής εκδήλωσης για τη Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αδριατική και το Ιόνιο (EUSAIR), η οποία συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διεξάγεται, σήμερα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

 mfa.gr
6/2/14 
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 



No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin