Tuesday, February 11, 2014

ΥΠΕΞ: Δήλωση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου για το Κοινό Ανακοινωθέν που συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο ηγετών στην Κύπρο

ΥΠΕΞ, Τρίτη, 11 Φεβρουάριος 2014
-
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στο Kοινό Aνακοινωθέν που συμφωνήθηκε στην Κύπρο μεταξύ των δύο ηγετών, Νικ. Αναστασιάδη και Ντ. Έρογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η σημερινή ημέρα για την Κύπρο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς όχι μόνο οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων, αλλά σύσσωμη η διεθνής κοινότητα δέχεται ότι ο ίδιος ο κυπριακός λαός κρατάει στα χέρια του τις κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον του, αποφάσεις που θα λάβει εκφραζόμενος άμεσα με δημοψήφισμα, χωρίς κανενός είδους επιδιαιτησία.

Η διαμόρφωση και η διαφύλαξη των προϋποθέσεων της εθνικής ενότητας και της μέγιστης συναίνεσης, από τώρα έως το τέλος, είναι υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων, όλων των πολιτών.

Μία λύση αποδεκτή από τον κυπριακό λαό πρέπει πράγματι να βασίζεται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο ευρωπαϊκό κοινοτικό κεκτημένο, σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με μία και μόνη διεθνή νομική προσωπικότητα, μία και μόνη κυριαρχία, μία και μόνη ιθαγένεια, μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αποδοχή των προτάσεων του Προέδρου Αναστασιάδη για την όσο γίνεται ταχύτερη εφαρμογή ουσιαστικών Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, μπορεί να συντελέσει αποφασιστικά στην εγκαθίδρυση ενός άλλου κλίματος στη Μεγαλόνησο.

Η ιστορική μνήμη, απώτερη αλλά και εγγύτερη, γύρω από το Κυπριακό μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως οδηγός.

Η Ελλάδα θα σταθεί, όπως πάντα, με αίσθημα εθνικής ευθύνης και απόλυτο σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα, στηρίζοντας τη διαδικασία που κινείται στο παραπάνω πλαίσιο”.

mfa.gr
11/2/14 
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin