Friday, February 21, 2014

Παραμένουν ως έχουν οι απόψεις της τουρκικής πλευράς για την Αμμόχωστο

Παραμένουν οι ίδιες οι απόψεις της τουρκοκυπριακής πλευράς ως προς την Αμμόχωστο και αυτές είναι μέρος της συνολικής λύσης του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή στα κατεχόμενα ο λεγόμενος “υπουργός εξωτερικών” του ψευδοκράτους, Οζντίλ Ναμί.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Ναμί αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες, λέγοντας ότι ζήτησε βοήθεια από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την “υιοθέτηση νομοθεσίας της ΕΕ από την λεγόμενη ΤΔΒΚ και την εφαρμογή της”.


Η εναρμόνιση με την ΕΕ καθίσταται επείγουσα, είπε ο κ. Ναμί, μετά και το έγγραφο της κοινής διακήρυξης, με το οποίο θα περιγράφονται λεπτομερώς οι εξουσίες της τουρκοκυπριακής συνιστώσας πολιτείας, προερχόμενες από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση σε μιαν πιθανή επίλυση του Κυπριακού.

Το όλο ζήτημα, είπε ο κ. Ναμί, αναμένεται ότι θα προωθηθεί περαιτέρω κατά την επίσκεψη στο νησί, τον προσεχή Απρίλιο, του Ευρωπαίου Επιτρόπου για τη Διεύρυνση και την Πολιτική Γειτονίας, Στέφαν Φούλε.

mme.gr
21/2/14

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin