Saturday, February 1, 2014

Στην Κεφαλονιά δύο πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. -ΥΠΕΘΑ

Εν πλω για την Κεφαλονιά βρίσκεται το πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς» του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ εντός της ημέρας αποπλέει για το νησί και το αρματαγωγό «Χίος» για την ανακούφιση των σεισμοπαθών.
Το «Προμηθεύς» μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης, φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, ενώ στο πλοίο επιβαίνει ομάδα έξι ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού.
Το «Χίος» θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών των σεισμοπαθών, καθώς διαθέτει 250 κλίνες.
Τη σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ύστερα από αίτημα του δημάρχου Κεφαλλονιάς, Αλεξάνδρου Παρίση.

Το πρωί, ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε σχετικά με την αποστολή τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Σημειώνεται ότι το «Προμηθεύς» διαθέτει μια πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό - μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο...............http://www.naftemporiki.gr/story/760433
1/2/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
  • ΥΠΕΘΑ: Αποστολή του ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ και του Α/Γ ΧΙΟΣ στην Κεφαλονιά

Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και έπειτα από αίτημα του Δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση, απέπλευσε σήμερα το πρωί από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας με προορισμό την Κεφαλονιά, το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης  (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ». Μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των σεισμοπαθών, καθώς και φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό.
Εντός της ημέρας θα αποπλεύσει για την Κεφαλονιά και το Αρματαγωγό (Α/Γ) «ΧΙΟΣ», το οποίο διαθέτει δυνατότητα για παροχή καταλύματος σε 250 περίπου άτομα, ενώ θα μεταφέρει επίσης είδη πρώτης ανάγκης.
Στο ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» επιβαίνει και ομάδα ιατρών του Πολεμικού Ναυτικού, υποστηριζόμενη από το σύστημα τηλε-ιατρικής «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» που υλοποιείται μέσω των δορυφορικών επικοινωνιών του πλοίου.
Το ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» διαθέτει μια πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό - μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο.
Για την αποστολή των δύο πλοίων στην Κεφαλονιά, έχει ενημερωθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
http://www.mod.mil.gr/mod/el/content/show/36/A44189
1/2/14

1 comment :

  1. Κεφαλονιά: 10.000 ευρώ στους ασφαλισμένους της δίνει η Ευρωπαϊκή Πίστη...

    Ποσό έως και 10.000 ευρώ θα προκαταβάλλει άμεσα στους ασφαλισμένους της που έχουν πληγεί από τον σεισμό στην Κεφαλονιά, η Ευρωπαϊκή Πίστη. Το ποσό, σύμφωνα με την ανακοίνωσή της θα δοθεί ανάλογα με το μέγεθος της ζημιάς που έχει προκληθεί στην κατοικία τους.................http://www.naftemporiki.gr/story/761689
    4/2/14

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin