Friday, February 14, 2014

Επίσκεψη Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου σε πρωτεύουσες κρατών Δυτικών Βαλκανίων υπό την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε. (18.02 - 21.02.2014). -ΥΠΕΞ

ΥΠΕΞ, Παρασκευή, 14 Φεβρουάριος 2014
Από την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε όλες τις πρωτεύουσες των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, υπό την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Βενιζέλος θα αναχωρήσει, τη Δευτέρα το βράδυ, για το Βελιγράδι, όπου, την επόμενη ημέρα, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σερβίας, Tomislav Nikolić και θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας, Ivica Dačić, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, Aleksandar Vučić και τον Υπουργό Εξωτερικών, Ivan Mrkić.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, όπου θα συναντήσει τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της χώρας, Ranko Krivokapić, τον Υπουργό Εξωτερικών, Igor Lukšić, και θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Filip Vujanović.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Βενιζέλος θα αναχωρήσει αεροπορικώς για τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, όπου την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου, θα συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών, Zlatko Lagumdžija, την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας και με τον Ειδικό Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Πρέσβυ Peter Sørensen.

Την ίδια ημέρα, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί αεροπορικώς στην πρωτεύουσα του Κοσόβου, Πρίστινα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Hashim Thaçi, καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών, Enver Hoxhaj.

  • Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ο κ. Βενιζέλος θα μεταβεί οδικώς στα Σκόπια, όπου την επομένη, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της πΓΔΜ, Gjorge Ivanov, και θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό, Nikola Gruevski, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης αρμόδιο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Fatmir Beshimi, τον Υπουργό Εξωτερικών, Nikola Poposki, τον Πρόεδρο του κόμματος D.U.I., Ali Ahmeti και τον Πρόεδρο του κόμματος S.D.S.M, Zoran Zaev. Μετά το πέρας των συναντήσεων στα Σκόπια, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών θα επιστρέψει οδικώς στην Πρίστινα και από εκεί θα αναχωρήσει αεροπορικώς για τα Τίρανα.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, θα έχει, στα Τίρανα, κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας, Edi Rama, μετά την ολοκλήρωση της οποίας θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, παρουσία της Υπουργού Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της χώρας, Klajda Gjosha. Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος θα παρακαθίσει σε δείπνο, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, κ. Αναστάσιου. Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, ο κ. Βενιζέλος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Bujar Nishani, και θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ilir Meta, τον Υπουργό Εξωτερικών, Ditmir Bushati, και τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, Lulzim Basha.
 mfa.gr
14/2/14

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin