Tuesday, February 11, 2014

Δήλωση Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου πριν από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων (Βρυξέλλες, 11.02.2014)

Photo: mfa.gr
ΥΠΕΞ, 11/2/14
Παρατίθεται σημερινή δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, στις Βρυξέλλες:

«Αυτό είναι το πρώτο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων υπό την Ελληνική Προεδρία. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να παρουσιάσουμε όχι μόνο τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, αλλά και τις πρώτες μας προσπάθειες και τα βήματα προς την υλοποίηση των προτεραιοτήτων αυτών.


Το δεύτερο στοιχείο είναι μια πρώτη προσέγγιση της διαβούλευσης για το επόμενο εαρινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σχετικά με την οικονομία, την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα.

Ένα άλλο σημείο, επίσης, είναι η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Αφρικής. Αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και το πιο κρίσιμο σημείο αυτής της Συνόδου είναι η συζήτηση για το γενετικά τροποποιημένο αραβόσιτο. Αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, όχι μόνο για τα περιβαλλοντικά, αλλά και για τα θεσμικά θέματα, διότι θα πρέπει να εφαρμόσουμε τη Συνθήκη και, επίσης, να αποσαφηνίσουμε το πεδίο των αρμοδιοτήτων μεταξύ του Συμβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
mfa.gr
11/2/14 
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
-----

VIDEO: GreeceMFA
 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin