Wednesday, January 8, 2014

Swoboda: Η κατάργηση της τρόικας θα ήταν πραγματική νίκη για την Ελληνική Προεδρία

Η κατάργηση του θεσμού της τρόικας θα ήταν η πραγματική νίκη της Ελληνικής Προεδρίας, τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Hannes Swoboda.

«Προτρέπω την Ελληνική Προεδρία να καταδείξει με σαφήνεια την πραγματικότητα της αποτυχίας του θεσμού της τρόικας και της παραίσθησης της λιτότητας στην οποία πολλοί ηγέτες ακόμη πιστεύουν. Αν οι τρόικες καταργηθούν κατά τη διάρκεια αυτής της προεδρίας αυτό θα ήταν μια πραγματική νίκη και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη», σημειώνει χαρακτηριστικά.


 «Οι Ευρωπαίοι Επίτροποι και ο Πρόεδρος Barroso, που βρίσκονται σήμερα στην Αθήνα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία να δουν την πραγματικότητα των συνθηκών διαβίωσης στην Ελλάδα», είπε, συμπληρώνοντας ότι η βάναυση λιτότητα που επιβάλλεται από την τρόικα έχει οδηγήσει σχεδόν το ήμισυ του ελληνικού λαού κάτω από το όριο της φτώχειας. 

Συνέχισε λέγοντας ότι οι τρόικες «έχουν αποτύχει και κανείς δεν τις έχει σταματήσει - γιατί δεν υπάρχει δημοκρατικός έλεγχος. Αυτή η έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης δεν είναι συμβατή με τις ευρωπαϊκές αξίες. Απαιτούμε οι τρόικες και οι καταστροφικές πολιτικές τους να καταργηθούν και να αναλαμβάνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πλήρη ευθύνη για τυχόν επιπλέον προγράμματα». 

Σταθερά πρώτη στην ανεργία η Ελλάδα
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat, το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν στο 27,4% και είναι το υψηλότερο μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.
Στην Ευρωζώνη συνολικά το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε στο 12,1% τον Νοέμβριο. Αναφορικά με την ανεργία των νέων, πρώτη έρχεται η Ισπανία 57.7% και ακολουθεί η Ελλάδα με ποσοστό 54.8%.
EurActiv.gr    

--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin