Thursday, January 16, 2014

Ο ΟΗΕ διαψεύδει την απομάκρυνση του Ντάουνερ

Σε διάψευση των πληροφοριών που αναφέρουν ότι ο Αυστραλός ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ για το κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, εγκαταλείπει την θέση του για να αναλάβει επικεφαλής διπλωματικής αντιπροσωπείας της χώρας του στο Λονδίνο, προχώρησαν τα Ηνωμένα Έθνη. 

 Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΗΕ Μισιέλ Μποναρντό δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το συμβόλαιο του Ντάουνερ έχει ανανεωθεί για άλλους έξι μήνες. Ωστόσο, όπως σημειώνει, η κυπριακή εφημερίδα “Πολίτης” αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να τερματιστεί ανά πάσα στιγμή.

Η εφημερίδα επιμένει άλλωστε ότι προτάθηκε στον Αλεξάντερ Ντάουνερ η θέση του επικεφαλής διπλωματικής αντιπροσωπείας της χώρας του στο Λονδίνο. 

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, περιορίστηκε να δηλώσει στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα ότι: «Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις άοκνες προσπάθειες, όσο καιρό χρειαστεί, για να βρούμε τη φόρμουλα εκείνη για επανέναρξη των συνομιλιών, με προοπτικές επιτυχίας και όχι για τη διεξαγωγή συνομιλιών χάριν των συνομιλιών».
Newsroom Enet 
16/1/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

1 comment :

  1. Επιβεβαιώνεται το SigmaLive: Δεν πάει πουθενά ο Ντάουνερ...

    Τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Αλεξάντερ Ντάουνερ να πραγματοποιεί την τελευταία του επίσκεψη στην Κύπρο υπό την ιδιότητα του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, διαψεύδουν κατηγορηματικά τα Ηνωμένα Έθνη. Την πληροφορία ότι ο Αλεξάντερ Ντάουνερ δεν αποχωρεί από την Κύπρο, επιβεβαιώνει στο Ράδιο Πρώτο και ανώτερη διπλωματική πηγή.

    Οι πληροφορίες, οι οποίες διαψεύδονται από τα Ηνωμένα Έθνη, ήθελαν τον Αλεξάντερ Ντάουνερ να τερματίζει την αποστολή του στην Κύπρο και να αναλαμβάνει επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της χώρας του σε σημαντική πρωτεύουσα.

    Σε επικοινωνία της ιστοσελίδας μας με τον Εκπρόσωπο Τύπου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Μισιέλ Μποναρντό, μας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ότι πρόκειται για εικασίες, αφού ο Αλεξάντερ Ντάουνερ ανανέωσε πρόσφατα το σχετικό συμβόλαιο του για άλλους έξι μήνες.

    Σε ερώτηση αν έχουν προγραμματιστεί επαφές με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων ο κ. Μποναρντό περιορίστηκε να πει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις.

    Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτορας Παπαδόπουλος, περιορίστηκε να δηλώσει στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις άοκνες προσπάθειες, όσο καιρό χρειαστεί, για να βρούμε τη φόρμουλα εκείνη για επανέναρξη των συνομιλιών, με προοπτικέ επιτυχίας και όχι για τη διεξαγωγή συνομιλιών χάρην των συνομιλιών.

    Συνάντηση με Μαυρογιάννη

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή συνάντηση του Αλεξάντερ Ντάουνερ με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη δεν υπήρξε κάποια σημαντική εξέλιξη.

    Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ αναχωρεί αύριο από την Κύπρο και την επόμενη βδομάδα θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας.

    Nαμί: Το Κυπριακό «θα μπει στο ράφι» σε περίπτωση αδιεξόδου

    Δεν πρέπει να πάει χαμένη η εργασία που έχει γίνει έως τώρα αναφορικά με το κοινό ανακοινωθέν, δήλωσε ο «υπουργός εξωτερικών» Οζντίλ Ναμί.

    Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ναμί, μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, είπε ότι σε περίπτωση αδιεξόδου, ο ΓΓ του ΟΗΕ δεν θα διορίσει ειδικό αντιπρόσωπο, θα μειώσει το επίπεδο της διαμεσολάβησης και το Κυπριακό «θα μπει στο ράφι»........- See more at: http://www.sigmalive.com/news/kypriako/91960#sthash.iyEDZ2pv.dpuf
    16/1/14

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin