Thursday, January 9, 2014

ΖΑΠΠΕΙΟ: ΗΧΗΡΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ. -ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ΔΗΜΑΡ.

Έντονη κριτική άσκησε η κυβέρνηση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπειτα από την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να μην παρεβρεθεί στην επίσημη τελετή για την έναρξη της ελληνικής προεδρίας. 
«Ο κ. Τσίπρας αυτοπροβάλλεται ως υποψήφιος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ώρα που αρνείται να παραστεί στην τελετή ανάληψης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας από την Πατρίδα του! Ο καθένας αντιλαμβάνεται τα συμπλέγματά του…» δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου.   
Σε σκληρό τόνο σχολίασε και το ΠΑΣΟΚ την απουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «καταδεικνύει τη βαθιά περιφρόνησή του στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία όμως διεκδικεί ρόλο θέτοντας υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής!».

Η ΔΗΜΑΡ
«Η Ελληνική Προεδρία καλείται να αποδείξει ότι, παρά τις μεγάλες δυσκολίες της οικονομικής κρίσης, η χώρα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα ευρωπαϊκά ζητήματα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.
Ο κ. Κουβέλης προσθέτει ότι οι κυρίαρχες πολιτικές της δογματικής λιτότητας, της εθνοκεντρικής θεώρησης και του κρατικού ηγεμονισμού -όπως αναφέρει- πρέπει να αλλάξουν και πως το βασικό μήνυμα της ελληνικής Προεδρίας «πρέπει να είναι η αλλαγή πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης, με προτεραιότητα τη σύνδεση της δημοσιονομικής προσαρμογής με την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την κοινωνική προστασία».
Με αφορμή τη διεξαγωγή των εκλογών για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ο κ. Κουβέλης τονίζει ότι η ελληνική Προεδρία θα πρέπει να έχει ως στόχο την ενημέρωση και την κινητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών με σκοπό τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία.
Στην τελετή η ΔΗΜΑΡ εκπροσωπήθηκε από τον Δημήτρη Χατζησωκράτη.
Απουσία Καμμένου
Από την έναρξη της επίσημης τελετής της ελληνικής προεδρίας έλλειψε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
Όπως ανέφερε ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο πρόεδρος του κόμματος δεν παραβρέθηκε στην τελετή εξαιτίας της αναχώρησής του για το Λονδίνο, όπου συναντήθηκε με τον Βρετανό ευρωβουλευτή και αρχηγό του κόμματος της Ανεξαρτησίας Νάιτζελ Φάρατζ.
Σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες το αντικείμενο της συνάντησης ήταν το θέμα των ευρωεκλογών.
Επιπλέον, στη σχετικά ανακοίνωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναφέρθηκαν στην επίσκεψη ευρωπαίων αξιωματούχων στην Αθήνα με αφορμή την έναρξη της ελληνικής προεδρίας, ενώ επιτέθηκαν στην κυβέρνηση σχολιάζοντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας και την κυβερνητική πολιτική, και υποστηρίζουν ότι «έκρυψαν τους άστεγους αλλά δεν μπορούν να κρύψουν πόσο αποτυχημένη είναι η πολιτική που εφαρμόζουν».
«Οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών, με επικεφαλής τον κ. Μπαρόζο, ήλθαν στην Αθήνα και είδαν τους άδειους δρόμους, διότι η κυβέρνηση της τρόικας απαγόρευσε στους Έλληνες πολίτες να διαδηλώσουν και να δείξουν την εξαθλίωσή τους από την πολιτική των τοκογλύφων δανειστών» τονίζει η ανακοίνωση και καταλήγει.
 elzoni.gr
9/1/14

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin