Saturday, January 11, 2014

Ολιγόλεπτη ελληνοτουρκική ένταση κοντά σε βραχονησίδα στο Θρακικό Πέλαγος. -Σε απόσταση αναπνοής σκάφη του λιμενικού και της τουρκικής ακτοφυλακής

Ολιγόλεπτη ένταση προέκυψε, το μεσημέρι, στην θαλάσσια περιοχή, της βραχονησίδας Ζουράφα, στο Θρακικό πέλαγος, μεταξύ σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής και ελληνικού περιπολικού σκάφους από το λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης.

Την ώρα εκείνη στο σημείο έπλεαν ελληνικά και τουρκικά αλιευτικά, ενώ περιπολούσε σκάφος του λιμεναρχείου Σαμοθράκης και υπερίπτατο και ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος.
Σύμφωνα με μαρτυρίες ψαράδων, η τουρκική ακταιωρός και το περιπολικό του λιμενικού από την Αλεξανδρούπολη, πλησίασαν πολύ κοντά, σε σημείο που τα δυο σκάφη ήρθαν σχεδόν σε επαφή.

Σημειώνεται πως τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες αλιέων της Αλεξανδρούπολης και της Σαμοθράκης, οι οποίοι αναφέρουν ότι οι τούρκοι συνάδελφοί τους ψαρεύουν κοντά στη βραχονησίδα, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων με την συνδρομή της τουρκικής Ακτοφυλακής.

Νωρίς το απόγευμα, τόσο η τουρκική ακταιωρός, όσο και τα δυο σκάφη του Λιμενικού απομακρύνθηκαν από τα σημείο, ενώ παρέμειναν τα ελληνικά αλιευτικά.
naftemporiki.gr
11/1/13
-----------------
  • Δεν δόθηκε εντολή να υποχωρήσουν από την περιοχή της Ζουράφας λιμενικοί όπου βρίσκονταν τουρκικά αλιευτικά, υποστηρίζει το Λιμενικό

«Αβάσιμους, ανυπόστατους και ψευδείς» χαρακτηρίζει το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, τους ισχυρισμούς στελέχους του στη Θράκη, ότι δόθηκε εντολή σε πλωτά περιπολικά του σώματος να υποχωρήσουν από την περιοχή της Ζουράφας, κατά τη στιγμή που τουρκικά αλιευτικά σκάφη διενεργούσαν αλιεία, συνοδευόμενα μάλιστα από τουρκική ακταιωρό.

«Πάγια ακολουθούμενη επιχειρησιακή τακτική του Λιμενικού Σώματος σε κάθε τέτοια περίπτωση είναι τα περιπολικά σκάφη να σπεύδουν στο συγκεκριμένο χώρο, να επεμβαίνουν και να προασπίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας» τονίζει με σημερινή του ανακοίνωση του το Αρχηγείο του Λιμενικού.


Οι ισχυρισμοί του στελέχους του Λιμενικού Σώματος προκάλεσαν τις έντονες αντιδράσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος ζήτησε τη διερεύνηση της σκοπιμότητας των συγκεκριμένων δηλώσεων.

Ο Αρχηγός του Λιμενικούς Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Δημήτριος Μπαντιάς, διέταξε άμεσα τη διάθεση του εν λόγω στελέχους στην υπηρεσία του, τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε τακτό χρονικό διάστημα, ενώ για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ήδη ο εισαγγελέας του αρμόδιου Ναυτοδικείου.

agelioforos.gr
10/1/14
--

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin