Thursday, January 9, 2014

"Ο Ζεκερία Οζ κάνει σόου". -ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Έντονα επέκρινε τον εισαγγελέα Ζεκερία Οζ ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποσντάγ για τις δηλώσεις του εναντίον του Τούρκου Πρωθυπουργού λέγοντας ότι "πλέον στην Τουρκία πρέπει να διαχωριστούν αυτοί που κάνουν σόου από αυτούς που ασκούν δικαστικό έργο".

Ο Τούρκος Υπουργός επανέλαβε ότι οι χθεσινές δηλώσεις Ζεκερία Οζ με τις οποίες κατηγορούσε τον Τούρκο Πρωθυπουργό ότι έστειλε ανθρώπους να τον απειλήσουν είναι συκοφαντίες.



Μάλιστα ο Τούρκος Υπουργός είπε πως το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων (HSYK) δεν είχε αρμοδιότητα να δώσει άδεια στον Ζεκερία Οζ να κάνει δήλωση. "Οι εισαγγελείς πρέπει να ασκούν τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο του συντάγματος και του δικαίου. Αντί αυτού αν κάνουν σόου τότε θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να χάσουν την αξιοπιστία τους και να μειωθεί η πίστη τους στην δικαιοσύνη", είπε ο Μπεκίρ Μποστάγ.

Ο Τούρκος Υπουργός αμέσως μετά τις δηλώσεις πήγε στο γραφείο του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συντάγματος. Αύριο αναμένεται να κατατεθεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δικαιοσύνης η τροποποίηση του νόμου για το HSYK σύμφωνα με την οποία πολλές από τις αρμοδιότητές του θα μετατίθενται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

politisnews.eu
9/1/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin