Friday, January 10, 2014

Ρωσικές προσγειώσεις στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου»

Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατά την τελευταία συνεδρίασή του, άναψε το πράσινο φως για τη μερική ικανοποίηση του αιτήματος της Μόσχας να χρησιμοποιείται η αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο, από αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Πρόταση που κατέθεσε ο υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου αποτέλεσε την κοινή συνισταμένη και των θέσεων του υπουργείου Εξωτερικών. 


Η χρήση, σε αυτό τουλάχιστον το στάδιο, θα περιορίζεται στις προσγειώσεις μεταγωγικών και σε προσγειώσεις διαφόρων τύπων αεροσκαφών της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους και σε επείγουσες καταστάσεις.

Το θέμα της χρήσης της αεροπορικής βάσης είχε εγερθεί, μαζί με το θέμα του ελλιμενισμού σκαφών του ρωσικού πολεμικού στόλου, στις συναντήσεις που είχαν στη Μόσχα οι υπουργοί  Άμυνας και Εξωτερικών της Κύπρου με τους Ρώσους ομολόγους τους τον περασμένο Μάιο και τον περασμένο Ιούνιο αντίστοιχα.

politisnews.eu
10/1/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin