Monday, January 20, 2014

ΠΓΔΜ: Διαψεύδεται η έκδοση χαρτονομίσματος με τον Μέγα Αλέξανδρο

Η Κεντρική Τράπεζα της ΠΓΔΜ, διέψευσε πληροφορίες ότι εκτύπωσε χαρτονόμισμα των 200 δηναρίων στο οποίο απεικονίζεται ο Μέγας Αλέξανδρος έφιππος στον Βουκεφάλα.
Τις «πληροφορίες» αυτές διακίνησαν κάποιες ιστοσελίδες στην Ελλάδα και αναμεταδόθηκαν από ορισμένα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Η Κεντρική Τράπεζα της ΠΓΔΜ (FYROM), σε σχετική ανακοίνωση της, αναφέρει:

 «Σχετικά με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ) και αφορούν τις όψεις χαρτονομισμάτων που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον, τονίζουμε ότι κανείς δεν μπορεί να αναφέρεται σε όψεις χαρτονομίσματος δίχως να έχει λάβει τις σχετικές αποφάσεις το Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας. Πρόκειται πρωτίστως για Απόφαση Έκδοσης Χαρτονομισμάτων Ονομαστικής Αξίας 200 και 2.000 δηναρίων, περαιτέρω για Απόφαση περί των Βασικών Χαρακτηριστικών των Χαρτονομισμάτων Ονομαστικής Αξίας 200 και 2.000 δηναρίων και τέλος, για Απόφαση Θέσεως σε Κυκλοφορία των Χαρτονομισμάτων Ονομαστικής Αξίας 200 και 2.000 δηναρίων. 

Έχοντας υπόψη ότι ουδεμία από τις ανωτέρω αποφάσεις έχει ληφθεί, πρόκειται για εικασίες. Καμία από τις εκδοχές για τις όψεις χαρτονομισμάτων που εμφανίστηκαν στις υποτιθέμενες πληροφορίες ΜΜΕ δεν έχει εγκριθεί εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας». 
 zougla.gr
20/1/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

----------------

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin