Monday, January 6, 2014

Στουρνάρας: Εξαρχής δυσχερής η θέση μας έναντι της τρόικας

Σε «γενικές γραμμές αποτελεσματική» χαρακτηρίζει ο Γιάννης Στουρνάρας τη συνεργασία του υπουργείου με την τρόικα, απαντώντας στο σχετικό ερωτηματολόγιο της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία διερευνά τυχόν παραλείψεις και λάθη της τρόικας σε χώρες που έχουν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα χρηματοδοτικής βοήθειας. 


Όπως σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών, ο αντίκτυπος των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την τρόικα "σίγουρα δεν ήταν ομοιόμορφος ούτε εξίσου επώδυνος στην κατανομή του βάρους μεταξύ των πολιτών"  αλλά τονίζει ότι η διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης έναντι της τρόικας ήταν δυσχερής.
----------------------------
----------------------------
Πάντως, ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίζεται ικανοποιημένος από την "εντυπωσιακή προσαρμογή" της ελληνικής οικονομίας όπως αναφέρει και εκτιμά ότι η σταδιακή αποκατάσταση των δημοσιονομικών ανισορροπιών, ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας.

 enet.gr
6/1/14

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin