Tuesday, January 7, 2014

Αναβάλεται η επίσκεψη του Ότμαρ Κάρας στην Αθήνα. -ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

Για μεταγενέστερη ημερομηνία, αναβάλλεται η επίσκεψη στην Αθήνα, του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μέλος του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της επιτροπής ελέγχου για τα μνημόνια, Ότμαρ Κάρας.
Ο κ. Κάρας είχε προγραμματίσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μέσα στην εβδομάδα, στο πλαίσιο της περιοδείας του για τον έλεγχο του ρόλου της τρόικας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», ο Ότμαρ Κάρας είχε καταθέσει ήδη τον Δεκέμβριο έκθεση για την τρόικα, η οποία εμπλουτισμένη με πληροφορίες και στοιχεία που θα συγκεντρώσει ο ίδιος κατά την περιοδεία του στις τέσσερις χώρες, θα τεθεί προς ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 16 Ιανουαρίου.

Κατά την διάρκεια της περιοδείας του, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των κυβερνήσεων των χωρών αυτών, με τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών, τους υπουργούς Οικονομικών, με οικονομικούς παράγοντες καθώς και με εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο κ. Κάρας στην έρευνά του για το έργο της τρόικας, καταλήγει στο συμπέρασμα πως «η τρόικα είναι μια λύση έκτακτης ανάγκης, με περιορισμένη χρονική διάρκεια και μέχρι στιγμής βασίζεται μόνο σε μια συνεργασία κυβερνήσεων χωρίς νομική βάση. Στο μέλλον θα πρέπει να υπάρχει εγγύηση για διαφάνεια, κοινοβουλευτικό έλεγχο και δημοκρατική νομιμοποίηση».
Επιπλέον, απορρίπτει την κατηγορία πως η τρόικα δεν έχει νόημα και πως οδηγεί τους ανθρώπους σε φτωχοποίηση.
  • Σύμφωνα με τον ίδιο πέρα από την τρόικα «δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή, διότι διαφορετικά χώρες όπως η Ελλάδα θα οδηγούνταν σε χρεοκοπία».
Όπως υπογραμμίζει η «Κουρίρ», ο Ότμαρ Κάρας στην έκθεσή του ζητάει να υπάρχει στο μέλλον ένας θεσμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο οποίος θα παρεμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις βαριάς κρίσης και ο οποίος θα ελέγχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 http://www.elzoni.gr/html/ent/274/ent.41274.asp
7/1/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

 

1 comment :

  1. Με απόφαση του Μ. Σουλτς η αναβολή επίσκεψης της επιτροπής για την τρόικα....

    Η απόφαση για την αναβολή της επίσκεψης στην Ελλάδα της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διερευνά τη λειτουργία της τρόικας, ελήφθη από τον πρόεδρό του Μάρτιν Σουλτς χωρίς να υπάρξει, σε καμιά περίπτωση, παρέμβαση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, διευκρινίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του από τις Βρυξέλες ο Ζομ Ντους, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου της Ευρωβουλής....................http://www.ellanodikis.net/2014/01/blog-post_918.html
    6/1/14

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin