Wednesday, January 22, 2014

ΥΠΕΞ: Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για το ζήτημα της καταστροφής των χημικών όπλων του συριακού οπλοστασίου

ΥΠΕΞ, Τετάρτη, 22 Ιανουάριος 2014
-
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικοινώνησε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014, με τον Γενικό Διευθυντή της Greenpeace Ελλάδας, Νίκο Χαραλαμπίδη, ο οποίος του επιβεβαίωσε ότι οι τρεις περιβαλλοντικές οργανώσεις, Greenpeace, Oceanica και WWF, ενημερώθηκαν απο τον Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) στη Χάγη, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι τίποτα δεν θα απορριφθεί στη Μεσόγειο κατά τη διαδικασία της εξουδετέρωσης των χημικών όπλων της Συρίας. Επιπλέον, τις ενημέρωσε ότι επελέγη η διαδικασία της υδρόλυσης εν πλω γιατι δεν υπάρχει τεχνική δυνατότητα να πραγματοποιηθεί στην ξηρά.

Για το ίδιο ζήτημα, ο κ. Βενιζέλος είχε ενημερωθεί από τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, ότι στόχος είναι να μεταφερθεί το προϊόν της υδρόλυσης και να ολοκληρωθεί η καταστροφή του στη Γερμανία.

Ο κ. Βενιζέλος συζήτησε και στο Μοντρέ-για πολλοστή φορά - με την Ιταλίδα ομόλογό του, με την οποία συμφωνήθηκε η αποστολή επιστολής προς τον διευθυντή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW).

Στο πλαίσιο αυτό, τέλος, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε και από την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε να ενεργήσει στο όνομα του Συμβουλίου, ώστε να μην υπάρξει καμία αμφιβολία, από πλευράς ΟΗΕ και OPCW, για την ασφάλεια και προστασία του μεσογειακού περιβάλλοντος κατά τη διαδικασία μεταφοράς και καταστροφής των συριακών χημικών όπλων.

mfa.gr
22/1/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

--------

 
MV Cape Ray

MV Cape Ray

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin