Wednesday, January 29, 2014

«Αν δείτε τα δύσκολα, τρυπήστε τις βάρκες με μαχαίρι και οι Έλληνες θα σας σώσουν». -Σημείωμα που δίνουν οι δουλέμποροι στους λαθρομετανάστες.

Σε σωρεία αποκαλύψεων για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι προέβη η ηγεσία του Λιμενικού, ενώπιον της Βουλής.
Μιλώντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, ο αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, Ιωάννης Καραγεωργόπουλος, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο σημείωμα που δίνουν οι δουλέμποροι στους λαθρομετανάστες.

Σύμφωνα με τον αρχιπλοίαρχο, το σημείωμα περιέχει οδηγίες, του τύπου: «Αν δείτε τα δύσκολα, τρυπήστε τις βάρκες σας με μαχαίρι και οι Έλληνες θα σας σώσουν».


«Έχει βρεθεί αυτό το σημείωμα σε υπήκοο τρίτης χώρας. Τους λένε να προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν αγγλικά, να επαναλαμβάνουν τη λέξη Παλαιστίνη και να λένε ότι το όνομά τους είναι Μοχάμεντ» είπε ο κ. Καραγεωργόπουλος.

Μια σειρά από ατυχή γεγονότα: Καρέ-καρέ η τραγωδία του Φαρμακονησίου

Από την πλευρά του, τις ατυχείς συγκυρίες, που οδήγησαν στην τραγωδία κατά την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών από το Λιμενικό Σώμα ανοιχτά του Φαρμακονησίου, περιέγραψε ο διευθυντής Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού, Νικόλαος Πατρινός.

Ο αξιωματικός παρουσίασε καρέ-καρέ την επιχείρηση, υποστήριξε ότι οι αντιδράσεις του κυβερνήτη που έσπευσε στο σημείο ήταν «ναυτικά οι ενδεδειγμένες», επισήμανε όμως τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, το «σαπάκι» αλιευτικό που μετέφερε τους παράνομους μετανάστες, την «απρόοπτη» ενέργεια ενός εκ των επιβαινόντων, που δημιούργησε αναταραχή και εν τέλει την ανατροπή του αλιευτικού, την ξαφνική πυρκαγιά που ξέσπασε στην ελληνική ακταιωρό και το «δίλημμα» του Έλληνα κυβερνήτη για το αν θα σώσει το σκάφος τους και όσους είχε περισυλλέξει ή θα έμενε στο σημείο για τον εντοπισμό τυχόν ναυαγών.

Αναλυτικά, ο κ. Πατρινός ανέφερε ότι στη 01.35 τα χαράματα ενημερώθηκαν ότι «υφίσταται συμβάν».............................http://www.protothema.gr/greece/article/348668/an-deite-ta-duskola-trupiste-tis-varkes-me-mahairi-kai-oi-ellines-tha-sas-sosoun/

29/1/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
 

----------

1 comment :

  1. Αρχηγός ΛΣ: Οταν ενημερώσαν για τα παιδιά, το σκάφος είχε ήδη ανατραπεί....

    «Όταν οι γονείς ενημέρωσαν τους λιμενικούς για τα παιδιά τους, το σκάφος είχε ήδη ανατραπεί», ανέφερε ο Αρχηγόςτου Λιμενικού Σώματος, Δημήτρης Μπαντιάς, ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής, στην οποία συζητήθηκε σήμερα το τραγικό ναυάγιο στο Φαρμακονήσι.

    «Σαν αρχηγός του Λιμενικού Σώματος θα αναλάβω την ευθύνη μου. Θα ξεκαθαρίσω ένα πράγμα. Ζητάμε συγγνώμη. Εγώ σαν αρχηγός του Λιμενικού. Και από τις οικογένειες των θυμάτων και από όλους εσάς, τον κύριο υπουργό, την κυβέρνηση, όλους τους Έλληνες, που σας φέραμε σε αυτή τη θέση. Προσπαθήσαμε, αλλά κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Από εκεί και πέρα ο καθένας να σκεφθεί οτιδήποτε άλλο», ήταν η καταληκτική δήλωση του.

    Λίγο πριν την ολοκλήρωση της μαραθώνιας ενημέρωσης των μελών της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο κ. Μπαντιάς είχε ακούσει βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επισημαίνουν ότι τα γεγονότα εμφανίζονται με τέτοιο τρόπο σαν να έχει ήδη εκδοθεί πόρισμα για την επιχείρηση και μάλιστα τη στιγμή που υπάρχει απαίτηση για διεθνή έρευνα.

    «Αμέσως μετά από εκείνη την ημέρα, το Λιμενικό μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και έσωσε 47 ανθρώπους. Δεν μπορεί να σταματήσει αυτή τη στιγμή, αυτό που συμβαίνει καθημερινά με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να προσπαθούν να διασχίσουν τη θάλασσα. Είναι αδύνατο για εμάς να τα αντιμετωπίσουμε όλα» ανέφερε ο αρχηγός του Λιμενικού, σημειώνοντας πως όταν οι γονείς ενημέρωσαν τους λιμενικούς για τα παιδιά τους, το σκάφος είχε ήδη ανατραπεί....................http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63955580
    29/1/14

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin