Thursday, January 9, 2014

Τσίπρας: Σύμπλευση με την Εκκλησία στη μεταναστευτική πολιτική

Την αρωγή της Εκκλησίας ώστε η μεταναστευτική πολιτική να γίνει περισσότερο ουμανιστική καθώς πρόκειται για ένα θέμα “ίσως εξίσου σημαντικό με το θέμα του συσσωρευμένου χρέους που έχει οδηγήσει στην οικονομική κρίση τις χώρες του Νότου” ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 

Στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτός του ότι ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την καμπάνια της υποψηφιότητάς του για την Προεδρία της Κομισιόν στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των μεταναστών.

“Είναι ένα πρόβλημα που έχει διαστάσεις οικουμενικές, όμως για τις χώρες υποδοχής είναι ένα υπαρξιακό πρόβλημα. Η Ευρώπη, αν δεν δείξει αλληλεγγύη, δεν θα μπορέσει να συνεχίσει” επεσήμανε ο Αλ. Τσίπρας αναφέροντας ότι η ουμανιστική διάσταση του προβλήματος “δίνει σε εμάς την ευκαιρία να ζητήσουμε την συμπαράταξη στο αίτημά μας και των Εκκλησιών”. Και αυτό, όπως είπε, γιατί “η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο αλλά και η αλλαγή της μεταναστευτικής πολιτικής είναι δύο σημεία στα οποία συμπλέουν οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με τις αξίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας.”
Τέλος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τα άλλα δύο θέματα στα οποία είπε ότι θα δώσει έμφαση κατά τη διάρκεια της καμπάνιας του για την υποψηφιότητα στην Κομισιόν. Αυτά είναι η οικονομική κρίση και η ανάγκη να υπάρξει άμεσος τερματισμός της λιτότητας και η προστασία του περιβάλλοντος.
Newsroom Enet 
 enet.gr
9/1/14

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin