Friday, January 24, 2014

Μέτρα αναχαίτισης πωλήσεων ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα

 Με στόχο την επαναχάραξη στρατηγικής στο Κυπριακό συνήλθε σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο, σε μία μαραθώνια συνεδρία, με τα κόμματα να καταθέτουν τις θέσεις τους.  Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τα μέλη, για τις επαφές του στο Λονδίνο, ενώ τους παρέδωσε και συνοπτικό έγγραφο με πιθανά μέτρα αναχαίτισης των πωλήσεων Ε/Κ περιουσιών στα κατεχόμενα.

Σε εκτενή ενημέρωση για τις επαφές του στο Λονδίνο αλλά και για τη νέα πρωτοβουλία του Αμερικανού πρέσβη Τζον Κονινγκ στο Κυπριακό, προχώρησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Η μια μαραθώνια συνεδρία του Εθνικού άρχισε στις δέκα του πρωί. Στόχος της συνεδρίας είναι η επαναχάραξη στρατηγικής στο Κυπριακό, με τα κόμματα να καταθέτουν τις θέσεις και απόψεις τους προφορικά ή και γραπτώς.



Η νέα πρωτοβουλία του Αμερικανού πρέσβη;

Σε συνδυασμό και με άλλες διεργασίες σε διπλωματικό επίπεδο ο Αμερικανός πρέσβης προσέγγισε την ε/κ πλευρά λέγοντας ότι τα Ηνωμένα Έθνη πιέζουν τον Ερντογάν να πείσει τον Έρογλου να αποδεχθεί τη μία κυριαρχία. Η τουρκική πλευρά βολιδοσκόπησε αμέσως αντάλλαγμα για να αποδεχθεί, αντιπροτείνοντας στην Ε/Κ πλευρά να διατηρηθούν οι τουρκικές εγγυήσεις, γεγονός απαράδεκτο για την πλευρά μας, η οποία διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε τέτοιες δεσμεύσεις.  

Πάντως τα παρασκήνιο στο διεθνή παράγοντα συνεχίζεται προς την κατεύθυνση του κοινού ανακοινωθέντος για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες στο Κυπριακό.

Mέτρα  προς απάμβλυνση μαζικών προσφυγών στην επιτροπή Αποζημιώσεων

Τα μέλη του εθνικού συμβουλίου έχουν στα χέρια τους κυβερνητικό έγγραφο για το θέμα των περιουσιών. Συγκεκριμένα μέτρα  προτείνονται προς απάμβλυνση των μαζικών προσφυγών στην επιτροπή Αποζημιώσεων.
Όπως έγκυρα πληροφορείται το ΣΙΓΜΑ τα μέτρα αυτά θα μελετηθούν από τα κόμματα και θα συζητηθούν σε επίπεδο αρχηγών. Δεν καθορίστηκε ημερομηνία, ωστόσο συμφωνήθηκε κατά την πρωινή συνεδρία του Εθνικού ότι θα γίνει το συντομότερο.........http://www.sigmalive.com/news/politics/94923#sthash.zm2K1eRP.dpuf
24/1/14

--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

------

1 comment :

  1. ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ....ΠτΔ: Ο διάλογος θα συνεχιστεί για λήψη αποφάσεων....

    Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Ο Πρόεδρος ενημέρωσε το Εθνικό για τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και για την συμφωνία για τις Βρετανικές Βάσεις. Απο πλευράς κομμάτων κατέθεσαν γραπτώς τις θέσεις τους ο ΔΗΣΥ, Η ΕΔΕΚ και το ΕΥΡΩΚΟ.

    Χ.Στυλιανίδης:

    Μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε ότι στο πρώτο μέρος της συνεδρίας ο ΠτΔ έκανε ενημέρωση για συγκεκριμένα συμβάντα τα οποία έχουν επισυμβεί το τελευταίο διάστημα.Συγκεκριμένα όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο ΠτΔ ενημέρωσε για το ταξίδι του στο Ηνώμένο Βασίλειο και για την ίδια την συμφωνία για τις Βρετανικές Βάσεις.

    Ο κύριος Στυλιανίδης είπε ότι κατατέθηκε έγγραφο που αφορά στην επιτροπή αποζημιώσεων και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει και νέα συνάντηση ενδεχομένως και του Συμβουλίου Αρχηγών για περαιτέρω επεξεργασία.

    Ανέφερε επίσης ότι ο περισσότερος χρόνος αναλώθηκε στη συζήτηση και στην κατάθεση των απόψεων όλων των κομμάτων για θέματα τακτικής και στρατηγικής. Συγκεκριμένα είπε ο εκπρόσωπος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις απόψεις και τις θέσεις των κομμάτων αναφορικά με του θέμα του κοινό ανακοινωθέντος.

    Ο κύριος Στυλιανίδης ανέφερε ότι στο Εθνικό υπήρξαν και ομόφωνες θέσεις αλλά και διαφωνίες.

    Ο εκπρόσωπος ανέφερε τέλος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε την άποψη ότι όταν ενδεχόμενη αναδιάρθρωση στρατηγίκής θα πρέπει να βασίζεται σε τρείς άξονες, αυτούς του ρεαλισμού, της σωστής εκτίμησης και του πραγματισμού.

    ΠτΔ: Θα συνεχιστεί ο διάλογος

    Σε δήλωση του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έκανε λόγο για γόνιμο διάλογο ο οποίος όπως είπε θα συνεχιστεί και μέσα στον Φεβρουάριο ώστε να οριστικοποιηθούν αποφάσεις.

    Στο Εθνικό Συμβούλιο παρακάθησαν από πλευράς ΔΗΣΥ, οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Λευτέρης Χριστοφόρου, από το ΑΚΕΛ οι Άντρος Κυπριανού και Τουμάζος Τσελεπής, από το ΔΗΚΟ οι Νικόλας Παπαδόπουλος και Κυριάκος

    Κενεβέζος, από το ΚΣ ΕΔΕΚ οι Γιαννάκης Ομήρου και Βάσος Λυσσαρίδης, από το ΕΥΡΩΚΟ οι Δημήτρης Συλλούρης και Μιχάλης Γιωργάλλας και από το Κίνημα Οικολόγων οι Γιώργος Περδίκης και Άδωνης Γιάγκου.

    Στην συνεδρία συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος και οι πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και Γιώργος Βασιλείου.
    http://www.politisnews.eu/cgibin/hweb?-A=255881&-V=articles
    24/1/14

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin