Wednesday, January 15, 2014

Όταν ο έλεγχος σκοπιανών αυτοκινήτων με πινακίδες ΜΚ αφήνεται σε Βούλγαρους Αστυνομικούς...

Μετά από το μεγάλο πλήθος των σκοπιανών αυτοκινήτων με τις νέες πινακίδες που έχουν ενσωματωμένο το ΜΚ (?Μακεδονία?), δίχως το αντίστοιχο αυτοκόλλητο ακύρωσης/επιφύλαξης από τις Ελληνικές Αρχές, πραγματοποιήσαμε "διακριτική"* έρευνα συγχρόνως με το ταξίδι μας στην Βουλγαρία.

Είναι γεγονός ότι από τα σύνορα Πετριτσίου (FYROM-Βουλγαρία) ο φόρτος των οχημάτων από την πΓΔΜ είναι αυξημένος. Στα δικά μας σύνορα με την Βουλγαρία εδώ και μερικούς μήνες οι Βούλγαροι αστυνομικοί κατέβηκαν στον  χώρο μας , μαζί με τους Έλληνες Αστυνομικούς, οπότε ο έλεγχος γίνεται ταχύτερα μια και καλή.

Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που οι Σκοπιανοί προτιμάνε την διαδρομή Προμαχώνα - Πετρίτσι από της Δοϊράνης. Ίσως και η μεγάλη συγγένεια του ιδιώματος τους με την γλώσσα των Βουλγάρων Αστυνομικών. Δεν υποθέτουμε τίποτα παραπάνω διότι σε όσους ταξίδεψαν με δικό τους ΙΧ στην Βουλγαρία είναι γνωστή η συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων εκεί.

Αφού περάσαμε τα σύνορα επιστρέφοντας, παραμείναμε σε απόσταση και παρατηρήσαμε "διακριτικά" τον έλεγχο νταλίκας με τις νέες πινακίδες που είχαν τα αρχικά ΜΚ. Μπρος από την συγκεκριμένη νταλίκα υπήρχαν δύο Ελληνικές όποτε ο Σκοπιανός οδηγός έπρεπε να περιμένει την σειρά του για έλεγχο. Παρόλα αυτά πήρε τα χαρτιά του στο χέρι και προχωρώντας προς τα κάτω, στο φυλάκιο, απευθύνθηκε στην Βουλγάρα Αστυνομικό. Η διαδικασία τέλειωσε αρκετά γρήγορα  συγχρόνως με τους αντίστοιχους ελέγχους των δύο προπορευόμενων ελληνικών οχημάτων. Οπότε, ο οδηγός, γυρνώντας στο όχημά του, κατηφόρισε, με μικρή ταχύτητα και πέρασε το φυλάκιο προς Ελλάδα δίχως να έχει το αυτοκόλλητο ακύρωσης/ επιφύλαξης

Σχετικά με τα νέα σήματα ακύρωσης/επιφύλαξης, διαστάσεων 3,5χ25εκατοστά περίπου, σε προηγούμενη έρευνα διαπιστώσαμε περιφρονητικά σχόλια (λόγω του μεγέθους τους σε σχέση με τα παλιά)  από τις ελληνικές αρχές που έχουν την αρμοδιότητα να τα επικολλούν. Οπότε τι θα σκέφτεται ο/η Βούλγαρος/α για το μίνι μέγεθος είναι προφανές.

Συνεπώς, οποιαδήποτε και να είναι η μελλοντική λύση του ονόματος της γειτονικής χώρας, αν βέβαια υπάρξει, για το θέμα των αρχικών ΜΚ δεν θα έχουμε επιχειρήματα, σε οποιοδήποτε επίπεδο να γίνουν οι τελικές διαπραγματεύσεις, καθόσον η αντίδραση του Ελληνικού Κράτους σε επίπεδα Νομοθεσίας και Εφαρμογής δεν ήταν η πρέπουσα. Ας μην αυταπατόμαστε: οι Σκοπιανοί και οι σπόνσορές τους καταγράφουν τα πάντα. Δεν παίζουν με κάτι έτοιμο που κληρονόμησαν. Δημιουργούν κληρονομιά άσχετα αν κομμάτια της είναι προϊόν κλοπής. Σημασία έχει  η κληρονομιά να είναι στην κατάσταση του "Είναι" και όχι στην παθητική του "Έχω"

15/1/14
-------------------------------

* Η έρευνα χαρακτηρίζεται "διακριτική" για ευνόητους λόγους. 

-
** Φωτογραφία από τα άδεια βουλγαρικά φυλάκια. Ο έλεγχος γίνεται πια στα ελληνικά όπου μετακόμισαν οι Βούλγαροι Αστυνομικοί.


---
*** Το νέο αυτοκόλλητο ακύρωσης/επιφύλαξης σε μίνι έκδοση και νέο λογότυπο

---
****Το παλιό

--- 
ΣΧΕΤΙΚΑ:
---------

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin