Sunday, January 12, 2014

Διαφωνεί ο Ομήρου με τη θέση ότι η μη λύση οδηγεί σε οριστική διχοτόμηση

Λευκωσία: Είναι λάθος να εκβιάζουμε τους εαυτούς μας και να δηλώνουμε ότι τυχόν μη επίτευξη λύσης θα οδηγήσει σε διχοτόμηση, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου. 

Επεσήμανε ότι αυτό δίνει το μήνυμα στην Τουρκία, η οποία επιθυμεί τη διχοτόμηση και την κηδεμονία ολόκληρης της Κύπρου, να μην επιτρέψει να υπάρξει λύση.

Ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι η ε/κ πλευρά θα πρέπει με σαφήνεια να επιμείνει στα βασικά στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να περιέχονται σε μια κοινή διαπραγματευτική βάση.


Η Γενική Γραμματεία του ΟΗΕ, τόνισε ο κ. Ομήρου, δεν μπορεί να παραμένει ουδέτερη και να φέρεται ποντιοπιλατικά και περισσότερο δεν μπορεί ο Αλεξάντερ Ντάουνερ να ακολουθεί πολιτική, η οποία έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία της αμεροληψίας.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο εμπλοκής του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο κ. Ομήρου είπε ότι ούτε ο Γενικός Γραμματέας ούτε το Συμβούλιο Ασφαλείας είναι δυνατό να συγκαλέσουν συνομιλίες χωρίς συμφωνία των δύο πλευρών.

Πηγή: philenews

12/1/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin