Monday, January 6, 2014

Νέο σχέδιο κατασκευής 272 κατοικιών σε εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης

Ένα σχέδιο για την κατασκευή 272 κατοικιών σε εβραϊκούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη εγκρίθηκε την παραμονή της αναχώρησης του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι, αποκάλυψε σήμερα η οργάνωση κατά του εποικισμού «Ειρήνη Τώρα».
Η κατασκευή 250 κατοικιών στον οικισμό της Όφρα (κέντρο) και άλλων 22 στην Κάρνελ Σόμρον (βόρεια) εγκρίθηκε την Κυριακή (χθες), σύμφωνα με ένα επίσημο έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα της ισραηλινής στρατιωτικής διοίκησης που είναι υπεύθυνη για τον εποικισμό, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση, εκτιμώντας πως "η κατασκευή μπορεί να αρχίσει σύντομα".


"Μία κυβέρνηση που επιδιώκει μία λύση δύο κρατών δεν θα βάθαινε ακόμα περισσότερο τη σύγκρουση κατασκευάζοντας μέσα στους οικισμούς, ιδίως εκείνους που δεν έχουν καμία πιθανότητα να παραμείνουν υπό ισραηλινή κυριαρχία", έπειτα από μία συμφωνία ειρήνης, εκτιμά η οργάνωση, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για "δύο απομονωμένους οικισμούς, που βρίσκονται στην καρδιά της Δυτικής Όχθης", υπό ισραηλινή κατοχή.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε από την πλευρά του πως η απόκτηση των απαραίτητων αδειών χρειάζεται ακόμη "πολλούς μήνες" για αυτό το σχέδιο κατασκευής που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο από το υπουργείο του.

"Η δημοσίευση την Κυριακή δεν αποτελεί παρά το δεύτερο στάδιο από τα τέσσερα που χρειάζονται προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες", πρόσθεσε ο αξιωματούχος, που ζήτησε ανωνυμία.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα από την πλευρά του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του Λικούντ, του κόμματός του, πως δεν προτίθεται να κατεδαφίσει τους οικισμούς στη Δυτική Όχθη στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστινίους, μετέδωσε το "10", ένα ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι.

Ο Κέρι, ο οποίος αναχώρησε σήμερα από τη Μέση Ανατολή έπειτα από τετραήμερες εντατικές συζητήσεις, έχει δηλώσει επανειλημμένα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν "παράνομο" τον εποικισμό.

Περίπου 350.000 εβραίοι έποικοι ζουν σε οικισμούς στη Δυτική Όχθη, εκτός από τους 200.000 Ισραηλινούς που κατοικούν στις εβραϊκές συνοικίες της κατεχόμενης και προσαρτημένης Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Η διεθνής κοινότητα καταδικάζει τον εποικισμό των κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών τον οποίο θεωρεί παράνομο.

 e-typos.com
6/1/14
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin