Wednesday, January 15, 2014

ΥΠΕΞ: Επίσκεψη Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (16-17.1.2014)

ΥΠΕΞ, Τετάρτη, 15 Ιανουάριος 2014
-
Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ολοκλήρωση της επισκέψεώς του στο Παρίσι, θα συναντηθεί, αύριο Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στην Ουάσιγκτον με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry, με τον οποίο θα έχει διαβουλεύσεις για θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος, καθώς και για ζητήματα που άπτονται της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Την επομένη ημέρα, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew, τον οποίο θα ενημερώσει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας σε θέματα οικονομικής διακυβέρνησης της Ε.Ε..

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ουάσιγκτον, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί, στο Κογκρέσο, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Robert Menendez, καθώς με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Ed Royce.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών θα έχει επαφές με διευθυντικά στελέχη αμερικανικών δεξαμενών σκέψης (think tanks), καθώς και με εκπροσώπους ελληνικών ομογενειακών οργανώσεων.

mfa.gr
15/1/14

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin