Thursday, December 5, 2013

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Δήλωση ΥΦΥΠΕΞ Δ. Κούρκουλα σχετικά με την συμφωνία επανεισδοχής λαθρομεταναστών μεταξύ ΕΕ – Τουρκίας στην τηλεόραση του MEGA και στη δημοσιογράφο Α. Τασούλη (5.12.2013)

ΥΠΕΞ, Πέμπτη, 05 Δεκέμβριος 2013
-
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, τι σημαίνει για την Ελλάδα η συμφωνία που υπεγράφη χθες στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην ΕΕ και τη Τουρκία για την επανεισδοχή των λαθρομεταναστών;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΑΣ: Χθες, ανακοινώθηκε ότι, τις επόμενες μέρες στην Άγκυρα, θα υπογραφεί αυτή η συμφωνία, η οποία εκκρεμούσε επί μακρό διάστημα. Είναι ένα θετικό βήμα. Όπως γνωρίζουμε όλοι, το μεγαλύτερο μέρος των παράνομων μεταναστών φτάνουν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, είτε μέσω των χερσαίων είτε μέσω των θαλάσσιων συνόρων μας.

Έχουν ληφθεί ήδη αρκετά μέτρα, τα οποία έχουν μειώσει σημαντικά τον αριθμό αυτό των παράνομων μεταναστών αλλά, βεβαίως, η συνεργασία με την Τουρκία και η συνεργασία της ΕΕ με την Τουρκία είναι πάρα πολύ σημαντική. Εμείς πάντα λέγαμε και συνεχίζουμε να λέμε ότι η μετανάστευση είναι ευρωπαϊκό ζήτημα, δεν είναι μόνο ελληνικό ζήτημα. Για το λόγο αυτό, το έχουμε θέσει σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών και σε επίπεδο αρχηγών κρατών. Είναι μια από τις προτεραιότητες της Προεδρίας μας.

Το βήμα αυτό είναι θετικό αλλά δεν είναι βέβαια αρκετό. Πρέπει να συνεχίσουν να αναλαμβάνονται και άλλα μέτρα, πρέπει και η Τουρκία να εντείνει τον έλεγχο των δικών της συνόρων, ώστε να μην υπάρχει τέτοια μεγάλη εισδοχή. Είναι θετικό ότι από δω και πέρα, από τη στιγμή που αυτή η συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή, θα υπάρχει καλύτερη συνεργασία για την επανεισδοχή των παράνομων μεταναστών στη χώρα καταγωγής τους.

mfa.gr
5/12/13
--
-

 ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin