Monday, December 9, 2013

Δεν επηρεάζουν τις δραστηριότητες στην ΑΟΖ/EEZ. -Γ. ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΣΕΙΣ BARBAROS

Ο, τι χρειάζεται να γίνει το πράττουν τα αρμόδια Υπουργεία και φορείς είπε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης ερωτηθείς για τις κινήσεις του τουρκικού πλοίου Barbaros.


Σε δηλώσεις τους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Λακκοτρύπης ερωτηθείς για την αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας στις κινήσεις του τουρκικού πλοίου είπε ότι «είναι κάτι που κοιτάζουμε πολύ προσεκτικά και παρακολουθούμε τις κινήσεις του επί ωριαίας βάσης. Γίνονται οι απαραίτητες συστάσεις και από το Υπουργείο Εξωτερικών προς τα διάφορα Φόρα.
  
Είναι μια κατάσταση που παρακολουθούμε και καταδεικνύει ακόμη μια φορά την επιθετικότητα της Τουρκίας.
Ο,τι χρειάζεται να γίνει γίνεται από τα αρμόδια Υπουργεία και φορείς και προς την ΕΕ και τα Ηνωμένα Εθνη και προς την κατεύθυνση των εταιρειών ENI-KOGAS».


Κληθείς να πει αν η κινήσεις του Barbaros επηρεάζουν τις  δραστηριότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας στη συλλογή σεισμογραφικών δεδομένων, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «δεν μας έχει επηρεάσει ποσώς αυτή τη στιγμή. Παραμένει, βέβαια, η δράση της Τουρκίας απαράδεκτη, αλλά δεν έχει επηρεάσει τις δραστηριότητες μας εντός της ΑΟΖ/EEZ μας».

Πηγή: Newsroom «Politis-news»
09/12/2013 - 11:59
--
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:
 

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin