Wednesday, December 18, 2013

«Αμφιβάλλει η Ελλάδα για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας». -ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΙΣΔΟΧΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Στις αμφιβολίες της Ελλάδας σχετικά με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για την επαναπροώθηση των μεταναστών, αναφέρεται η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σε ρεπορτάζ της με τίτλο «H Ελλάδα αμφιβάλλει για τη συμφωνία επαναπροώθησης των μεταναστών».

Η εφημερίδα σημειώνει: «Στη Χίο, ένα νησί στο ανατολικό Αιγαίο που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Τουρκία βλέπουν με σκεπτικισμό τα σχέδια της ΕΕ. 'Η συμφωνία επαναπροώθησης των παράνομα εισερχόμενων μεταναστών είναι ένα θαυμάσιο πράγμα' λέει με κάποια ειρωνεία ένας αξιωματούχους της ελληνικής ακτοφυλακής. 'Μόνο ποιος θα το εφαρμόσει στην πράξη; Στις Βρυξέλλες δεν έχουν ιδέα τι πραγματικά συμβαίνει εδώ'».

Και η εφημερίδα γράφει λίγο παρακάτω: «H μέχρι τώρα εμπειρία από την ελληνική πλευρά δεν είναι τόσο καλή. 'Μια διμερής συμφωνία για την επαναπροώθηση των μεταναστών δεν τηρήθηκε από την Τουρκία εδώ και δέκα χρόνια' δηλώνει ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών στο πρακτορείο ειδήσεων DPA.

H εφημερίδα αναφέρεται στις απάνθρωπες, όπως χαρακτηρίζονται από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα κέντρα υποδοχής, ενώ επισημαίνει παράλληλα: «Εν τω μεταξύ στην Ελλάδα που ταλανίζεται από την οικονομική κρίση επικρατεί μια δραματική κατάσταση: ένας στους δέκα κατοίκους είναι αλλοδαπός. Τα προηγούμενα 15 χρόνια νομιμοποιήθηκαν 700.000 μετανάστες, ενώ υπολογίζεται ότι 300.000 έως 500.000 μετανάστες ζουν παράνομα στη χώρα. Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί φανερά σύμφωνα με την αστυνομία. Ολόκληρες συνοικίες έχουν μετατραπεί σε γκέτο. Λιγότερο από 1% των αιτούντων παίρνουν άσυλο».
mme.gr
18/12/13
--
-

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin