Sunday, December 15, 2013

Μια τρύπα στο νερό με τους πλειστηριασμούς

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε το απόγευμα και η τρίτη συνάντηση ανάμεσα στην Τρόικα και τον υπουργό Ανάπτυξης σχετικά με το φλέγον ζήτημα για τους πλειστηριασμούς.
Οι δανειστές συνεχίζουν να ζητούν συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα βγαίνει στο σφυρί η πρώτη κατοικία, προκειμένου να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για το «πάγωμα» των πλειστηριασμών μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2014. Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει αγώνα δρόμου, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία σε αυτό το θέμα πριν την αναχώρηση του Γιάννη Στουρνάρα για τις Βρυξέλλες και το επερχόμενο Eurogroup την προσεχή Τρίτη.


Ο Κωστής Χατζηδάκης ανανέωσε το ραντεβού του με την Τρόικα για αύριο, Δευτέρα, οπότε και θα τεθεί εκ νέου επί τάπητος το θέμα των πλειστηριασμών. Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο για την Αθήνα είναι να μην αναγκαστεί εκ νέου να νομοθετήσει για την προστασία της πρώτης κατοικίας χωρίς τη συγκατάθεση της Τρόικας, όπως συνέβη στην περίπτωση του προϋπολογισμού.

«Συμφωνεί και η Τρόικα ότι το 2014 θα είναι η τελευταια μεταβατικη χρονιά, που θα ισχύουν προστασίες τύπου Νόμου Κατσέλη, αλλά διαφωνούμε για τα κριτήρια υπαγωγής», τόνισε πηγή μέσα από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται ανυποχώρητη στα κριτήρια που θέτει για τη διατήρηση του νόμου Κατσέλη και το 2014, ωστόσο οι δανεστές πιέζουν για πιο αυστηρά όρια (αξία ακινήτου 100.000 και όχι 180.000 ευρώ). Η ελληνική πλευρά πάντως δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο και να νομοθετήσει μονομερώς παράταση των μέτρων και νομοθετημάτων που ισχύουν σήμερα, μέχρι τουλάχιστον να επιτευχθεί μια τελική συμφωνία με την Τρόικα μέσα στο 2014. 

zougla.gr
15/12/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin