Saturday, December 7, 2013

Κουβέλης: Να φύγει η Τρόικα και να αναλάβουν θεσμικά όργανα της ΕΕ

Η ΔΗΜΑΡ καταψηφίζει τον προϋπολογισμό του 2014
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, ζητώντας, μεταξύ άλλων, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014 στη Βουλή, την αντικατάσταση της τρόικας από θεσμικά όργανα της ΕΕ, καθώς και την επαναδιαπραγμάτευση των όρων της δανειακής σύμβασης με τους εταίρους μας.

Ο κ. Κουβέλης ζήτησε έναν νέο τύπο σχέσης της χώρας μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να σχεδιάζει μέτρα και ρυθμίσεις για την υλοποίηση των στόχων που έχουν συμφωνηθεί.


Η Ελλάδα, είπε, πρέπει να παράγει για να καλύπτει τις υποχρεώσεις της, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να οργανώσει τις συμμαχίες της, έτσι ώστε να μην περιμένει μονίμως από τους δανειστές.

Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ ζήτησε μέτρα υποβοήθησης των επιχειρήσεων και για μια ακόμη φορά τόνισε την ανάγκη διεκδίκησης ειδικών μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων από την ΕΚΤ.

Επιπλέον, ζήτησε ουσιαστικές αλλαγές στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και αντικατάσταση των αναποτελεσματικών μέτρων.

protothema.gr
7/12/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin