Sunday, December 8, 2013

Συνεχίζει να αλωνίζει στην κυπριακή ΑΟΖ το Μπαρμπαρός. -Barbaros Hayrettin Paşa. -Polarcus Samur

Συνεχίζει να αλωνίζει στην κυπριακή ΑΟΖ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός.    Την τουρκική πρόκληση  καταδίκασαν οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου και Αμμοχώστου. "Κίνητρο για λύση το φυσικό αέριο" δηλώνει ο λεγόμενος "Δήμαρχος" της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Βόλτες έξω από οικόπεδο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ έκοβε και σήμερα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός. Η τουρκική πρόκληση που αναμένεται να καταγγελθεί από την κυβέρνηση στα Η.Ε. και την Ε.Ε. προκάλεσε την αντίδραση των Δημάρχων Αμμοχώστου και Παραλιμνίου.


«Υπάρχουν και αρνητικά, υπάρχει και το τουρκικό σκάφος...Γνωρίζεται πως κινούνται οι στρατιωτικοί στην Τουρκία, κατά συνέπεια ο χρόνος σύντομα θα δείξει αν υπάρχει πραγματική βούληση από πλευράς Τουρκίας να προχωρήσουμε στην επανένωση της Κύπρου», είπε ο Αλέξης Γαλανός.

Τις ενέργειες του Μπαρμπαρός σχολίασε και ο λεγόμενος "δήμαρχος" κατεχόμενης Αμμοχώστου.

«Δεν έχω αρκετή πληροφόρηση, ωστόσο, το φυσικό αέριο πρέπει να χρησιμοποιηθεί προς όφελος και των δύο κοινοτήτων και πρέπει να αποτελέσει κίνητρο για τη λύση του προβλήματος», είπε.

Το ερευνητικό σκάφος, ως γνωστό, συνοδεύεται από κορβέτα του πολεμικού ναυτικού της Άγκυρας. Οι ενέργειες του επιβεβαιώνουν τις εξαγγελίες της Τουρκία, μετά την έναρξη του δεύτερου γύρου αδειοδότησης από την Κυπριακή Δημοκρατία για έρευνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, αμφισβητώντας την κυριαρχία της χώρας μας. 

sigmalive.com
8/12/13
---
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin