Sunday, December 1, 2013

Συνεχίζουν οι Αλβανοί να παραποιούν την ιστορία! -Έλληνες μαχητές του 1912- 13 τους… βάφτισαν «Σωβινιστές»

Συνεχίζουν να προκαλούν με λόγια, αλλά και με… έργα τον απανταχού Ελληνισμό, ακραία εθνικιστικά στοιχεία της Αλβανίας, με την ανοχή, δυστυχώς, της Κυβέρνησης των Τιράνων.
Έτσι, στα Ακροκεραύνεια όρη, στον αυχένα Λογαρά, στον δρόμο Χιμάρα - Αυλώνα, εκεί όπου ήταν τα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία το 1912 – 1917, τοποθέτησαν μνημείο (φωτό), η επιγραφή του οποίου είναι στα αλβανικά και μεταφράζεται:  «Ο λαός της περιοχής των Δουκάτων (Dukati) μαζί με τις δυνάμεις της κυβέρνησης της Αυλώνας αμυνθήκαμε για την ανεξαρτησία από την επίθεση των σωβινιστών Ελλήνων».
Φορέας που ανέγειρε το μνημείο δεν αναφέρεται.



Ποια είναι η αλήθεια…
Για την αποκατάσταση της διαστρεβλωθείσας από τους Αλβανούς ιστορικής αλήθειας ο κ. Δημήτρης Περδίκης γράφει: «Στις 5 Νοεμβρίου 1912 στα πλαίσια του 1ου Βαλκανικού Πολέμου ο Σπυρομήλιος απελευθέρωσε με απόβαση την Χιμάρα από τον Οθωμανικό ζυγό. Οι Οθωμανικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν, όμως το σώμα του Σπυρομήλιου που αποτελείτο κυρίως από Κρήτες και Χιμαριώτες εθελοντές αναχαίτισαν τους Οθωμανούς και έφτασαν έως τον αυχένα Λογαρά. Όμως η Ιταλία απαίτησε με τελεσίγραφο, ο Ελληνικός στρατός να μην προχωρήσει πέρα του Λογαρά διαφορετικά η Ιταλία θα θεωρούσε την ενέργεια αυτή εχθρική (η Ιταλία ήθελε την περιοχή της Αυλώνας για τον εαυτόν της).
Έτσι ο Σπυρομήλιος λαβαίνει τηλεγράφημα από τον Βενιζέλο πως «λόγοι ύψιστου εθνικού συμφέροντος επιβάλλουν να μην προχωρήσετε πέρα του Λογαρά». Και έτσι σταμάτησε η ελληνική προέλαση, διαφορετικά δεν ξέρουμε μέχρι που θα είχε φθάσει η ελληνική ορμή.
Λοιπόν, όταν ο Σπυρομήλιος αποβιβαζόταν στην Χιμάρα η Αλβανία δεν είχε ακόμα δημιουργηθεί. Ο πόλεμος ήταν ελληνοτουρκικός και οι «σωβινιστές» Έλληνες δεν ήσαν παρά μαχητές που απελευθέρωναν την πατρίδα τους μετά από αιώνες Οθωμανικής κυριαρχίας».

 proinoslogos.gr
30/11/13

1 comment :

  1. Ευχαριστήρια επιστολή του Αλβανού υπουργού Εσωτερικών στον Δένδια....

    Επιστολή του υπουργού Εσωτερικών προς τον Έλληνα ομόλογό του

    Ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών, Σαϊμιρ Ταχίρι ευχαρίστησε μέσω επιστολής τον Έλληνα υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, για τη «μέγιστη δέσμευση και την άριστη συνεργασία των ελληνικών αρχών και των δυνάμεων ασφαλείας» στη σύλληψη των τριών επικίνδυνων κακοποιών που απέδρασαν από τη φυλακή της Ντρένοβας στην Κορυτσά.

    Στην επιστολή που απέστειλε σήμερα στον Έλληνα υπουργό, ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ότι «η πρόσφατη αυτή περίπτωση αποτελεί άλλη μια απόδειξη της συνεργασίας και της κοινής βούλησης για την καταπολέμηση και την πάταξη με αποφασιστικότητα του εγκλήματος στις δύο χώρες μας, και ιδίως του διασυνοριακού εγκλήματος».

    Σύμφωνα με το γραφείο του Αλβανού υπουργού, «ο κ. Ταχίρι επανέλαβε την προσωπική του και θεσμική δέσμευση για την εμβάθυνση και διεύρυνση της συνεργασίας σε όφελος της ασφάλειας, της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή και ευρύτερα».
    http://www.protothema.gr//greece/article/332974/euharistiria-epistoli-tou-alvanou-upourgou-esoterikon-ston-dendia-/
    30/11/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin