Tuesday, November 19, 2013

Συμβολή του ΟΑΣΕ στο ζήτημα της ονομασίας. ΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΛΙ ΑΧΜΕΤΙ (DUI, FYROM).

Μία πιο ενεργή συμβολή στην επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ ζήτησε ο αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι.

Με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, Ράνκο Κριβοκάπιτς, ο κ. Αχμέτι ανέφερε ότι η δέσμευση του κ. Κριβοκάπιτς και της διεθνούς κοινότητας θα καταστήσει εφικτή την ανάπτυξη διαλόγου μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας σε ένα υψηλότερο επίπεδο.


«Με αυτή την επιστολή, εκφράζω την ανησυχία μου πως όλα τα αμοιβαία επιτεύγματα ενδέχεται να διακυβευθούν εξαιτίας της ανεπίλυτης διένεξης με τον νότιο γείτονά μας, την Ελλάδα, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας. Αυτή η διένεξη κρατά τη χώρα μας μακριά από επενδύσεις και από την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ» δήλωσε ακόμη ο
κ. Αχμέτι.

  • Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος του DUI σημείωσε επίσης ότι η ΠΓΔΜ και η Ελλάδα θα πρέπει να ακολουθήσουν το δρόμο του συμβιβασμού, ο οποίος επετεύχθη πρόσφατα μεταξύ του Κοσόβου και της Σερβίας.
 elzoni.gr
19/11/13
----
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin