Thursday, November 21, 2013

ΜΙΚΤΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Απαράδεκτο το "δεν υπάρχει χώρα Κύπρος".

Στη σημερινή συνεδρία της  Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας αποφασίστηκε πως οι τελευταίες δηλώσεις του Ερτογάν, με τις οποίες αμφισβητούσε την κρατική κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρέπει να καταγγελθούν με επίσημη δήλωση. Ιδιαίτερα αυτήν την χρονική στιγμή, η δήλωση του Ερτογάν υποσκάπτει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.
 

Η θέση της Μικτής Επιτροπής ήταν  ξεκάθαρη. Οι δηλώσεις του Ερτογάν είναι απαράδεκτες. Δεν μπορεί η Τουρκία να επιθυμεί την ένταξη στην ΕΕ και την ίδια στιγμή να μην αναγνωρίζει ένα κράτος μέλος της ΕΕ. Σε τοποθέτηση του στην Επιτροπή, ο Τάκης Χατζηγεωργίου υποστήριξε την έκδοση μιας τέτοιας δήλωσης. Αυτή η άποψη επικράτησε στο σύνολο των Ευρωβουλευτών που ήταν παρόντες.

 

Υπενθυμίζεται ότι στις 4 Δεκεμβρίου ο Τάκης Χατζηγεωργίου θα μεταβεί στην Άγκυρα για την συνεδρία της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-Τουρκίας.
politisnews.eu
21/11/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ1:

-----

ΣΧΕΤΙΚΑ2:

------

Γερμανία: Η ΕΕ ίσως να μην μπορέσει να δεχθεί την Τουρκία. -Η «προνομιακή σχέση» θα πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω.

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin