Sunday, December 1, 2013

«Μία είναι η πραγματικότητα στο έδαφος, η Κυπριακή Δημοκρατία»

Αντιστάσεις με τον Σάββα Ιακωβίδη
 -
Ο κατοχικός Έρογλου, λόγου και πράξεων υποτελής στην Τουρκία, όπως και ο σύντροφος Ταλάτ καθώς και ο κακός δαίμονας της Κύπρου, Ντενκτάς, αναφέρονται στις «πραγματικότητες επί του εδάφους», που προκάλεσε η τουρκική εισβολή. Εννοούν και απαιτούν να τις δεχθούμε. Ο εκλεκτός φίλος και συνεπής αναγνώστης Ανδρέας Τ. Λουκά, από το Αγριδάκι της κατεχόμενης και μη εκχωρούμενης στους Τούρκους, Κερύνειας μας, με δικαιολογημένη οργή για την αδιαφορία των ηγετών μας, μου γράφει:
«Στις ''Αντιστάσεις'' σου, με τίτλο «Ο κυνηγός της αγριόπαπιας και οι βηματισμοί του Προέδρου» (26/11/2013), περιγράφεις τις τελευταίες, περίεργες για τον πασίγνωστο Αναστασιάδη και τις απόψεις του ιδίου και του περίγυρού του, κινήσεις του στο ''Εθνικό'' λεγόμενο ''θέμα'' και στο τέλος υποδεικνύεις εκείνο που είναι πλέον πασίγνωστο, αποδεδειγμένο πέραν πάσης αμφιβολίας και ιστορική πλέον πραγματικότητα, αλλά ανεξήγητα και ανιστόρητα αγνοούμενο από σύσσωμη την ηγεσία μας: Το από του 1956 υφιστάμενο σχέδιο των Τούρκων, ''Επανάκτησης της Κύπρου''! 

»Εγώ ο κοινός πολίτης αναμένω από τον Πρόεδρο του κράτους, για την ύπαρξη του οποίου αγωνίζομαι εδώ και δεκαετίες, να το υπερασπίζεται με όλα τα μέσα και όλες του τις δυνάμεις!
Πώς είναι, λοιπόν, δυνατόν όχι μόνο ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΠΤΔ), αλλά και σχεδόν όλοι οι προηγούμενοι, να αφήνουν αναπάντητα όσα λέγει η εγκάθετη και ελεγχόμενη από την Τουρκία τ/κ ηγεσία, του Έρογλου βεβαίως μη εξαιρουμένου, η οποία συνεχώς αναφέρεται σε λύση βασισμένη στις ''πραγματικότητες''; Για ποιες πραγματικότητες ομιλούν; Για τα αποτελέσματα της εισβολής, της κατοχής και του εποικισμού; Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, η οποία προϋπάρχει όλων των τουρκικών δήθεν πραγματικοτήτων; Εμείς οι Έλληνες της Κύπρου δεν είμαστε η πολυαίωνη πραγματικότητα αυτού του τόπου; Και εάν έχουν ''δικαιώματα'' -κατά τους Τούρκους- οι σφετεριστές, δολοφόνοι και λεηλάτες Τ/κ και οι κουβαλητοί έποικοι, δεν έχουμε πολύ περισσότερα και αυτονόητα δικαιώματα εμείς οι Ε/κ, πρόσφυγες και μη;

»Πώς τα δικά μας πραγματικά δικαιώματα οι πάντες είναι ολοπρόθυμοι να τα ''διαπραγματευτούν'', να τα καταστρατηγήσουν, να τα κουτσουρέψουν και να τα καταργήσουν για χάρη της οποιασδήποτε λύσης; Και τι λύση θα είναι τελικά αυτή; Αλλά είναι ολοφάνερο πλέον και για τους θεόστραβους μεταξύ μας: Έχουμε καταντήσει από θύματα, θύτες! Και το έχει υιοθετήσει αυτό και η ηγεσία μας, η οποία δεν ντρέπεται και εκστομίζει λόγια, όπως το απίστευτο «εμείς έντζεν λλία που τους εκάμαμεν»! Εννοώντας την αντίστασή μας εναντίον των σχεδίων της Τουρκίας, που μετέτρεψαν σε ''έγκλημα'' εναντίον των Τούρκων! Είναι φανερά και τα σχέδια όλων: Ουδείς ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα των Ελλήνων της Κύπρου! Ούτε έχουν την ελάχιστη διάθεση να μας τα αποδώσουν. 

»Τους ενδιαφέρει μόνο ο τόπος, σαν στρατηγικό σημείο για την επιδίωξη των συμφερόντων τους. Και για όλους, αν λείπαμε εμείς, θα ήταν το ιδανικό! Ακόμα και για τη δική μας ηγεσία, που τη μόνη χρήση που βρίσκει για μας, είναι να μας χρησιμοποιεί σε στημένες εκλογές, για να νομιμοποιεί συνταγματικά τις παρανομίες της! Τι καταλαβαίνω, λοιπόν, εγώ ο κοινός πολίτης; Πως αν δεν εξασφαλίσω μόνος μου, με τον δικό μου αγώνα, το δίκιο μου, κανένας Αναστασιάδης δεν πρόκειται να μου το εξασφαλίσει! Όσα μεγαλόστομα και πομπώδη και αν περιφέρει από μνημόσυνο σε μνημόσυνο και από μικρόφωνο σε μικρόφωνο… Αντίθετα, όσο πιο επαναστατικά και ανατρεπτικά είναι αυτά που εκστομίζει, τόσο περισσότερο μεγαλώνει η δική μου ανησυχία και αγωνία!». 
 sigmalive.com/simerini
30/11/13
--
-

1 comment :

  1. Πισώπλατη μαχαιριά από τον Φούλε....

    Λευκωσία: Ο Τσέχος Επίτροπος αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε, αθέτησε τη δέσμευσή του προς τη Λευκωσία και δεν είπε ούτε λέξη για την πρόταση της κυπριακής κυβέρνησης για την επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, κατά την επίσκεψή του στην τουρκική πρωτεύουσα και τις εκεί επαφές του με την τουρκική κυβέρνηση.

    Η αθέτηση προκύπτει από επιστολή, του ιδίου του Τσέχου Επιτρόπου, ημερομηνίας 22 Νοεμβρίου, με την οποία έδωσε γραπτή αναφορά στον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Ευρωβουλής, Έλμαρ Μπροκ. Ο Στέφαν Φούλε απαριθμεί ένα προς ένα τα θέματα τα οποία ήγειρε προς την κυβέρνηση Ερντογάν, από τα οποία απουσιάζει το ζήτημα επιστροφής της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου. Η επιστολή, που κατέχει ο «Φ», αναφέρεται στις επαφές του κ. Φούλε στην Τουρκία στις 7 και 8 Νοεμβρίου και επισημαίνει ότι «στις συναντήσεις με τον Πρόεδρο Γκιουλ και τον υπουργό Εξωτερικών Νταβούτογλου, εκφράστηκε στήριξη για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, υπό τις καλές υπηρεσίες του Γ.Γ. του ΟΗΕ, για μια δίκαιη, συνολική και βιώσιμη λύση».

    Η μόνη διασύνδεση με την Κύπρο αφορά αναφορά Φούλε στην ανάγκη εκπλήρωσης της υποχρέωσης της Τουρκίας να διασφαλίσει την πλήρη και χωρίς δυσμενείς διακρίσεις εφαρμογή του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της Συμφωνίας Σύνδεσης, που θα έδινε ώθηση στις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις.

    Ο Τσέχος Επίτροπος παραγνώρισε τη θέση της Λευκωσίας, η οποία έχει ξεκαθαρίσει ότι το άνοιγμα του εν λόγω κεφαλαίου, όπως και άλλων που βρίσκονται στο ψυγείο, περνά μέσα από την υλοποίηση της υποχρέωσης της Άγκυρας για επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

    Περισσότερα στην έντυπη έκδοση του «Φ» - See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/173952/pisoplati-machairia-apo-ton-foule#sthash.ITsQhMAU.dpuf
    1/12/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin