Monday, November 25, 2013

Στρατιωτικό πλοίο - πλωτό νοσοκομείο: Ιατρικές εξετάσεις στους νησιώτες.

Παρουσία σε ακριτικά νησιά, με στόχο την παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους τους, θα έχει το πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς». 

Πρόκειται για πλωτό νοσοκομείο, με στρατιωτικούς γιατρούς και διαθέτει μια πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό-μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο, επιβαίνει μια διευρυμένη διακλαδική ομάδα (και από τα τρία σώματα) ιατρών των ακόλουθων ειδικοτήτων:
Γενικός χειρουργός (ΣΞ), παθολόγος (ΣΞ), καρδιολόγος (ΠΑ), γυναικολόγος (ΠΝ), ακτινολόγος (ΠΝ), οφθαλμίατρος (ΠΝ), παιδίατρος (ΠΝ), μικροβιολόγος (ΠΝ), οδοντίατρος (ΠΝ), καθώς και νοσηλευτές.  Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης φορητού υπερηχοτομογράφου και μικροβιολογικού αναλυτή.
 
Τα νησιά που θα επισκεφτεί το πλωτό νοσοκομείο, είναι η Χάλκη, η Σύμη, η Τήλος, οι Φούρνοι, το Αγαθονήσι, οι Λειψοί, οι Αρκοί και η Αμοργός, ενώ ήδη έχει πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Κάσο. Το Σεπτέμβριο εξετάστηκαν συνολικά 421 πολίτες των μικρών νησιών των Κυκλάδων και του Ανατολικού Αιγαίου. 

 Newsroom enet, με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
enet.gr
25/11/13
---
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

----

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin