Thursday, November 21, 2013

Η Ουκρανία παγώνει τη Συμφωνία Σύνδεσης με την ΕΕ. - Ψυχρολουσία στις Βρυξέλλες.

Μόλις μίας εβδομάδα πριν την κρίσιμη σύνοδο κορυφής στο Βίλνιους όπου αναμενόταν να υπογραφεί η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας, η ουκρανική κυβέρνηση δημοσίευσε πριν λίγο απόφασή της σύμφωνα με την οποία σταματά τις προετοιμασίες της για την υπογραφή της εν λόγω συμφωνίας με τις Βρυξέλλες.
Η δήλωση αναφέρει ότι η απόφαση υιοθετήθηκε με σκοπό να επεξεργαστούν μέτρα έναντι «της Ρωσίας και των άλλων χωρών της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ)».
Το Κίεβο τονίζει ότι θα προτείνει στην ΕΕ και τη Ρωσία να σχηματιστεί «μια τριμερής επιτροπή για να χειριστεί πολύπλοκα θέματα». Επίσης η Ουκρανία «θα επαναλάβει τον ενεργό διάλογο με τη Ρωσική Ομοσπονδία και τις άλλες χώρες της Τελωνειακής Ένωσης και των κρατών μελών της ΚΑΚ για την αναβίωση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, προκειμένου να διατηρήσει και να ενισχύσει τις κοινές προσπάθειες της οικονομικής δυναμικής».

Δεν διευκρινίζεται ρητώς ωστόσο εάν η Ουκρανία έχει σχέδια να ενταχθεί στην Τελωνειακή Ένωση της Ρωσίας, Καζακστάν και Λευκορωσίας, ένα ενδεχόμενο που σύμφωνα με τις Βρυξέλλες είναι ασύμβατο με το καθεστώς συνδεδεμένης χώρας με την ΕΕ.

Ψυχρολουσία στις Βρυξέλλες
Όπως ήταν λογικό η απόφαση της ουκρανικής κυβέρνησης προκάλεσε έκπληξη στις Βρυξέλλες.
Εμφανιζόμενος σε συνέντευξη Τύπου λίγα λεπτά μετά την απόφαση της ουκρανικής κυβέρνησης, ο ΥΠΕΞ της Λιθουανίας Linas Linkevičius προέτρεψε όλα τα μέρη να «περιμένουν» διότι δεν υπάρχει σαφήνεια στη δήλωση.
 «Είναι πολύ δύσκολο να σχολιάσω αμέσως, είναι δύσκολο να πω κάτι παραπάνω. Πάντα λέγαμε ότι είναι στο χέρι των Ουκρανών το πώς θα συμπεριφερθούν, ότι ήταν στο χέρι της ουκρανικής ηγεσίας, ειδικά του Προέδρου Yanukovich».
 «Δεν υπάρχει σαφήνεια από την πλευρά της Ουκρανίας. Ας περιμένουμε. Η πολιτική ζωή είναι έντονη και πολύ δυναμική», συνέχισε.
EurActiv.gr  





Ukraine Won't Sign Association Agreement, EU Confirms. -"In the interest of Ukraine's national security."

ΟΥΓΓΑΡΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ.... Τα σύνορα μετακινούνται, οι πληθυσμοί μένουν 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin