Sunday, November 24, 2013

ΥΠΕΞ: Εγκαίνια δύο Μουσείων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας από τον ΥΦΥΠΕΞ Κ. Γεροντόπουλο.

ΥΠΕΞ, Κυριακή, 24 Νοέμβριος 2013
-
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος παρακολούθησε, σήμερα, στην Αλεξάνδρεια, τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β'. Στη συνέχεια, ο κ. Γεροντόπουλος εγκαινίασε το Ελληνο-ρωμαϊκο Μουσείο και το Σκευοφυλάκιο της Βιβλιοθήκης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας από κοινού με τον Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας Ταρέκ Μάχντι.

Μετά την ξενάγηση του στους χώρους των Μουσείων από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων και πιστών από την πόλη, την Αίγυπτο αλλά και την Ελλάδα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών προέβη στις εξής δηλώσεις: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος, γιατί παραβρέθηκα σε μια πολύ σημαντική στιγμή που αφορά τον Ελληνισμό, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, την ιστορική πόλη της Αλεξάνδρειας και την Αίγυπτο.
Τα δυο μουσεία που εγκαινιάστηκαν, συνδέουν τους δυο λαούς, τον πολιτισμό τους και επιβεβαιώνουν τις μακρόχρονες σχέσεις συνεργασίας και φιλίας τους. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης μας έχει προσφέρει πάρα πολλά και θα συνεχίσει να προσφέρει με το σπουδαίο έργο του».
 mfa.gr
24/11/13
---
-
ΣΧΕΤΙΚΟ:

Επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ Κ. Τσιάρα στην Αλεξάνδρεια (12-13.01.13)

Museum of the poet Cavafy in Alexandria

 

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin