Friday, November 1, 2013

«Το πήδημα προς την ελευθερία» και «η μεταμόρφωση της κάμπιας σε πεταλούδα»....

Ο τίτλος του κειμένου είναι «Το πήδημα προς την ελευθερία», με την επεξηγηματική υποσημείωση: «Μήνυμα ξεσηκωτικό για όλους τους Νεοέλληνες». Πρόκειται για το άρθρο της βουλευτού των ΑΝ.ΕΛ, Σταυρούλας Ξουλίδου (δημοσιεύεται στο περιοδικό «Βουλή και Ευρωβουλή») που προειδοποιεί τους αναγνώστες ότι ο «τίτλος της ιστορίας μας είναι: ΄΄Η μεταμόρφωση της κάμπιας σε πεταλούδα΄΄». 

Είναι ένα κείμενο που σίγουρα ξεφεύγει από τον τετριμμένο πολιτικό λόγο και έχει προκαλέσει σχόλια, με σουρεαλιστική διάθεση σε ορισμένες περιπτώσεις, αρκετών συναδέλφων της βουλευτών.


«Είσαι σκληρός και μάγκας και τυραννικός με τους πιο αδύναμους και δούλος, ζητιάνος και γλείφτης με τους καρεκλοθεσίτες», αναφέρει η καθηγήτρια Θεολογίας κυρία Ξουλίδου απευθυνόμενη προς τον Νεοέλληνα «του καναπέ» που παρακολουθεί «ειδήσεις απαθής και γελά με αξιολύπητους ανθρώπους», που «δεν έχει να πει τίποτα στα παιδιά του, γιατί δεν ξέρει και τίποτα», που «αγοράζει ό,τι του προτείνουν και φορά τα πανάκριβα ρούχα που τον γελοιοποιούν», που «τρέχει πίσω από βουλευτές για κανένα ρουσφέτι», που «ζητωκραυγάζει στα γήπεδα», που «κατά βάθος πιστεύει ότι είναι ο πιο έξυπνος, ο πιο καπάτσος», που «πιστεύει ότι η επίσκεψή του σε μουσείο ή στην Επίδαυρο ή στο Μέγαρο θα του προσδώσει λίγη γκλαμουριά» και πολλά άλλα παρόμοια. 

Η κυρία Ξουλίδου, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, δεν χαρίζεται ούτε στα «τοπ μόντελ» που «ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και κανείς δεν μπορεί να πει σε τι χρειάζονται ακριβώς και αποτελούν το όνειρο κάθε κορασίδας, με καλούτσικες αναλογίες και μπόλικο άχυρο στο κεφάλι». 

Το ερώτημα ωστόσο που προκύπτει είναι πώς καταλήγει, μετά απ’ όλα αυτά, στο συμπέρασμα ότι «οι Έλληνες είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι, γιατί μπορούμε να σκεφτούμε με πιο ανοικτό μυαλό από τους υπόλοιπους και να έρθουμε πιο κοντά στον εσωτερικό, ουσιαστικό πυρήνα της ελευθερίας»! Βεβαίως θέτει μια απαραίτητη προϋπόθεση: ότι η …κάμπια πρέπει να γίνει πεταλούδα! Όπως αναφέρει: «Γιατί παραμένεις …
Σταυρόπουλος Λάμπρος
  tovima.gr
1/11/13

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin