Tuesday, November 26, 2013

Οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφασίζουν για άνοιγμα ή όχι του Καποδιστριακού

Παπαματθαίου Μάρνυ (tovima.gr)
Πρύτανης και Σύγκλητος ήδη έχουν πει «ναι»
 – Οι υπάλληλοι του Μετσοβίου κλίνουν προς το «όχι»...
 
Οριακά υπέρ του να ανοίξει το Πανεπιστήμιο Αθηνών φαίνεται ότι θα ψηφίσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος στη γενική συνέλευσή τους που θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί της Τρίτης. Η διοίκηση του Πανεπιστημίου Αθηνών και τα μέλη της Συγκλήτου του τάχθηκαν ήδη υπέρ της παρέμβασης του υπουργού Παιδείας στο θέμα της διαθεσιμότητας, ενώ εκπρόσωποί της σχολίαζαν στο «Βήμα» ότι με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται σχεδόν το σύνολο των πρώην και των νυν υπαλλήλων του.

Όπως έγινε σαφές από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, το εξάμηνο στο Ίδρυμα δεν θα χαθεί καθώς μπορεί να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα ορίζεται ότι αν γίνει το μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων του, καλύπτεται τυπικά η ολοκλήρωσή του. Προϋπόθεση για όλα αυτά βέβαια είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα άμεσα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μάλιστα την Τρίτη αναμένεται να κατατεθεί πρόταση από μέλη των διοικητικών υπαλλήλων του Ιδρύματος για να συγκροτηθεί επιτροπή που θα συμμετάσχει στον διάλογο με το υπουργείο Παιδείας.

Ο υπουργός Παιδείας συναντιέται όμως την Τρίτη το μεσημέρι και με εκπροσώπους της Συνόδου Πρυτάνεων ΑΕΙ, οι οποίοι και θα έχουν συνεδριάσει νωρίτερα για να προσέλθουν στο Μαρούσι με προτάσεις.

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, παρ' όλα αυτά, το κλίμα που επικρατεί είναι στην αντίθετη κατεύθυνση, καθώς οι υπάλληλοί του που επίσης συνεδριάζουν την Τρίτη δεν θεωρούν την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας θετική.

Μάλιστα, όπως δηλώνει στο «Βήμα» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του κλάδου κ. Φραγκίσκος Βορτελίνος η πρόταση που έκανε το υπουργείο Παιδείας είναι «άνευ περιεχομένου και στόχος της είναι να διαχωρίσει τους εργαζομένους στα πανεπιστήμια».

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ωστόσο περιμένουν να ακούσουν την Τρίτη τις απόψεις των συλλόγων τους πριν προχωρήσουν σε αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις του κλάδου.

Πάντως τη Δευτέρα μία ακόμη προσφυγή του υπουργείου Παιδείας συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατά της 48ωρης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων που ολοκληρώνεται την Τρίτη, η οποία επίσης κηρύχθηκε παράνομη.
 tovima.gr
26/11/13
----
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin