Monday, November 4, 2013

Την Αλβανία επισκέπτεται ο Κάρολος Παπούλιας.

Την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα στη χώρα, όπως το ιδιοκτησιακό καθεστώς που παραμένει άλυτο, εξέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Βαγγέλη Ντούλε, πρόεδρος του Κόμματος Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και αντιπρόεδρος της αλβανικής βουλής. 

Με μέλη της ελληνικής μεινότητας στην Αλβανία, αλλά και τον αρχιεπίσκοπο Τιράνων Αναστάσιο ξεκίνησε την τριήμερη επίσκεψή του στη γείτονα χώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τους «φίλους Αλβανούς ηγέτες» θα συζητήσει ανοιχτά και με ειλικρίνεια όλα τα θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις.

Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε και στους πεσόντες του έπους του 1940 και ειδικότερα στην ανάγκη να έχουν έναν τάφο αυτοί που πολέμησαν τον φασισμό μαζί με τους ίδιους τους Αλβανούς.

Παράλληλα, εξήρε τον ρόλο της ελληνικής μειονότητας στην ανάπτυξη της αλβανικής κοινωνίας και επισήμανε ότι η Ελλάδα θα είναι στο πλευρό της, παρά τις δύσκολες ώρες που περνά και θα στηρίζει την πορεία της Αλβανίας προς τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.
Σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντήσει την πολιτική ηγεσία της Αλβανίας και μετά θα επισκεφθεί τις περιοχές της ελληνικής μειονότητας στο Αργυρόκαστρο και τους Αγίους Σαράντα.
efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
4/11/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin