Saturday, November 23, 2013

«Δεν θα αλλάξουμε πολιτική λόγω τουρκικών προκλήσεων», λέει ο Κύπριος υπ. Άμυνας. -Η αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στη Πάφο

O Κύπριος υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου επανέλαβε σήμερα πως η Κύπρος δεν πρόκειται να απεμπολήσει κυριαρχικά της δικαιώματα, λόγω των τουρκικών προκλήσεων και ως εκ τούτου συνεχίζει να υλοποιεί όλους τους σχεδιασμούς της όσον αφορά στο φυσικό της πλούτο και την ενεργειακή της στρατηγική.
Ο κ. Φωτίου σημείωσε πως δεν εκπλήσσουν οι τουρκικές προκλήσεις. «Αυτό, δεν είναι είδηση», σημείωσε.

«Αυτά συμβαίνουν τόσο τακτικά πλέον, είναι μια τακτική των Τούρκων να προκαλούν»...


Διερωτήθηκε επίσης πώς είναι δυνατόν η Τουρκία να θέλει επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό και την ίδια στιγμή να απειλεί και να προκαλεί.

Ο κ. Φωτίου κλήθηκε ακόμα να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Σημερινή» σύμφωνα με το οποία η αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στη Πάφο αποτελεί «μήλον της έριδος» μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, με την Ρωσία να ζητά όπως της ενοικιαστεί χώρος για στρατιωτικούς σκοπούς και τις Ηνωμένες Πολιτείες να αντιδρούν.

«Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες για το τι γίνεται αυτή τη στιγμή για τέτοια σοβαρά και λεπτά θέματα που άπτονται της εξωτερικής μας πολιτικής» είπε, προσθέτοντας πως «με κάθε υπευθυνότητα και σε συνεργασία των Υπουργείων Αμυνας και Εξωτερικών και γενικότερα της κυβέρνησης, θα πάρουμε τις σωστές αποφάσεις, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τα εθνικά συμφέροντα του τόπου».

Πρόσθεσε ότι «οι σχέσεις μας με τη Ρωσία είναι διαχρονικά φιλικές και η Ρωσία παραμένει ένας υποστηρικτής των θέσεων μας στο εθνικό θέμα διαχρονικά. Υπάρχουν φιλικότατες σχέσεις σε όλα τα επίπεδα όπως ασφαλώς υπάρχουν και φιλικές σχέσεις με τις ΗΠΑ αλλά και άλλες γειτονικές χώρες στη περιοχή μας» είπε και σημείωσε πως «είναι καθαρά θέμα αποφάσεων της Κυπριακής κυβέρνησης και τέτοιες αποφάσεις δεν λαμβάνονται υπό πίεση του οποιουδήποτε».

 protothema.gr
23/11/13
---
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment :

  1. Γ.Ομήρου: Απαράδεκτη η απαίτηση Γκιουλ για το φυσικό αέριο...

    Ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ κάλεσε την κυβέρνηση να απορρίψει κατηγορηματικά και έντονα την απαίτηση του Προέδρου της Τουρκίας Αμπτουλάχ Γκιούλ για να περάσει το φυσικό αέριο της Κυπριακής Δημοκρατίας από αγωγό μέσω Τουρκίας.

    Η χθεσινή απαίτηση του Προέδρου της Τουρκίας Αμπτουλάχ Γκιούλ είναι και ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη και απορριπτέα για να περάσει δηλαδή το φυσικό αέριο της Κυπριακής Δημοκρατίας από αγωγό μέσω Τουρκίας, είπε χαρακτηριστικά, προκειμένου να αιχμαλωτιστεί στους Τούρκους ο φυσικός πλούτος της χώρας μας.
    http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-politiki/39/172852/gomirou-aparadekti-i-apaitisi-gkioul-gia-to-fysiko-aerio#sthash.VzWHSfOb.dpuf
    23/11/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin