Wednesday, November 27, 2013

Μόσχα: Να μην ενταχθεί η Σερβία στο ΝΑΤΟ. -Ο Ρώσος πρέσβης έκανε δηλώσεις στο Βελιγράδι.

Ο Αλεξάνταρ Τσεπούριν μιλώντας σε ιδιωτική σχολή διπλωματίας στη Σερβική πρωτεύουσα εκτίμησε ότι η ένταξη της Σερβίας στο Σύμφωνο Βορειοατλαντικής Συμμαχίας δεν θα φέρει κανένα όφελος στη χώρα, ταυτόχρονα θα μπορούσε να βλάψει τις «ιδιαίτερες σχέσεις» της χώρας του με τη Σερβία.
«Κανένα απολύτως όφελος δεν θα έχει η Σερβία από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στο Βελιγράδι Αλεξάνταρ Τσεπούριν.

Ο διπλωμάτης είπε ότι μια πιθανή ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ δεν την εξυπηρετεί σε τίποτα, ενώ θα μπορούσε να απειλήσει και τις σχέσεις της Ρωσίας με τη Σερβία.


Μιλώντας σε ιδιωτική σχολή διπλωματών στην Σερβική πρωτεύουσα, ο Τσεπούριν έφερε ως παράδειγμα προς αποφυγή την Ουκρανία, για την οποία είπε ότι, τυχόν εμπορική συμφωνία με τη Ε.Ε., θα της απέφερε ένα δισ. ευρώ σε επτά χρόνια, ενώ αν διακόψει τις σχέσεις ελεύθερου εμπορίου με τη Ρωσία θα χάσει 100 δισ. ευρώ.


  • Ο Ρώσος διπλωμάτης διευκρίνισε ότι η χώρα του δεν έχει πρόβλημα με την ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρκεί αυτή η ένταξη να μη διαταράξει τις σχέσεις της με τη Ρωσία.
protothema.gr
27/11/13
--
-
ΣΧΕΤΙΚΑ:
-----------------------

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin