Friday, November 1, 2013

Δολοφόνησαν εν ψυχρώ δύο μέλη της Χρυσής Αυγής.

Δύο άτομα έπεσαν νεκρά μετά από πυροβολισμούς σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη λεωφόρο Ηρακλείου 420 λίγο πριν τις 19:30 το απόγευμα της Παρασκευής, όπως μεταδίδει το protothema.gr.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το περιστατικό συνέβη όταν μια μοτοσικλέτα με δύο αναβάτες πέρασε μπροστά από το κτίριο και άνοιξε πυρ κατά των ατόμων που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της ΧΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες που φορούσαν μαύρα κράνη συνολικά πυροβόλησαν περισσότερες από πέντε φορές.


Η ταυτότητα των θυμάτων παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστη.


Σύμφωνα με πληροφορίες από τους πυροβολισμούς υπάρχει και ένας σοβαρά τραυματίας στο θώρακα, ο οποίος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Εξάλλου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δύο νεαροί οι οποίοι σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα και με δηλώσεις βουλευτών του κόμματος, είναι τα θύματα της ένοπλης επίθεσης στο Ηράκλειο Αττικής.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα προσέγγισαν τα θύματα και συγκεκριμένα τρία άτομα που ήταν έξω από τα γραφεία της ΧΑ.

Ο συνεπιβάτης τους γάζωσε, πιθανότατα με καλάσνικοφ και οι δυο σκοτώθηκαν επιτόπου και ο τρίτος τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο γενικό κρατικό Γ.Γεννηματάς.

Παρόντες στο σημείο είναι αρκετοί βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική.

Σε εξέλιξη βρίσκεται εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ στον τόπο της αιματηρής επίθεσης βρίσκονται ανώτατοι αστυνομικοί της ΕΛΑΣ και στελέχη της ααφάλειας που ερευνούν την υπόθεση, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Γύρω από το σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει τρεις ζώνες ασφαλείας, ενώ αυτή την ώρα γίνονται έρευνες στις κάμερες ασφάλειας των παρακείμενων καταστημάτων.

Βρέθηκε κλεμμένη μοτοσικλέτα κοντά τον τόπο της επίθεσης
Μία κλεμμένη μοτοσικλέτα, που εκτιμάται από τους αστυνομικούς ότι είναι αυτή που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στον Νέο Ηράκλειο, βρέθηκε πριν από λίγο σε μικρή απόσταση από τον τόπο της εκτέλεσης, στην οδό Αυξεντίου, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρόκειται για μία μοτοσικλέτα μάρκας Γιαμάχα που εξετάζεται ήδη και θα μεταφερθεί στα εργαστήρια της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών για εξονυχιστική έρευνα .

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι οι δράστες της επίθεσης κινήθηκαν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου και αφού πυροβόλησαν τα θύματά τους έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής εγκατέλειψαν την μοτοσικλέτα σε κοντινή απόσταση και διέφυγαν με άλλο μέσο.

Συνεχής ενημέρωση του πρωθυπουργού από τον Ν. Δένδια
Από το Μάξιμου δεν υπάρχει κανένα σχόλιο για το τραγικό συμβάν το Ηράκλειο Αττικής. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια και ενημερώνεται για τα στοιχεία που συλλέγει η Αντιτρομοκρατική η οποία ανέλαβε και επισήμως τις έρευνες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών. Ανεπισήμως κυβερνητικοί κύκλοι μιλούν για "αντίποινα" για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα επικαλούμενοι ενδείξεις.

Μέχρι να συγκεντρωθούν τα κομμάτια του πάζλ, συνιστούν ψυχραιμία και αποφυγή δηλώσεων που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν το εύφλεκτο κλίμα.

Ν. Δένδιας: Ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων
"Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων", δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας και πρόσθεσε: "Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία".

Κυβερνητικοί κύκλοι δεν σχολιάζουν προς το παρόν το γεγονός περιμένοντας ενημέρωση από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής για την διπλή δολοφονία στο Ν. Ηράκλειο
Στην ιστοσελίδα της η Χρυσή Αυγή αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

"Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους. Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής".

Αναφέρει ακόμη ότι η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές, αλλά η κυβέρνηση την αρνήθηκε.

Νωρίτερα, η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωση της ανέφερε τα εξης: 

"Δύο Έλληνες 20 και 23 χρονών νεκροί και ένας βαριά τραυματισμένος από πυροβολισμούς

Δύο Έλληνες 20 και 23 χρονών έχουν πέσει νεκροί από εν ψυχρώ πυροβολισμούς στο Ν. Ηράκλειο έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην λεωφόρο Ηρακλείου. Ο ένας είναι βαριά τραυματισμένος και διακομίζεται αυτήν την ώρα στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς".

Δράστες ήταν δυο επιβαίνοντες σε μηχανή, οι οποίοι κατέβηκαν και πυροβόλησαν εξ επαφής τους τρεις νέους".

Π. Καμμένος: "Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο"
"Κάποιοι ετοιμάζονται να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο", δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος για τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο.

"Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας", δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Καταδικάζει το ΚΚΕ
Το ΚΚΕ με ανακοίνωση του καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο και υπογραμμίζει πως «αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί», μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

 capital.gr
1/11/13 -- -
 

17 comments :

  1. Σ. Κεδίγλου: Ενωμένη η ελληνική κοινωνία...

    Προσεκτικός στις εκφράσεις του εμφανίσθηκε στις 9 μμ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου: "Οι δολοφόνοι όποιοι κι αν είναι θα αντιμετωπισθούν από την ενωμένη ελληνική κοινωνία και την Δικαιοσύνη αμείλικτα", δήλωσε.

    Νωρίτερα η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε ανοικτά τον φόβο της ότι "πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια", ενώ πρόσθεσε: "φοβούμαι πως δε θα είναι και η τελευταία".....http://www.capital.gr/News.asp?id=1900520
    1/11/13

    ReplyDelete
  2. Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ....Βενιζέλος: Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα προστατεύσουν τη χώρα.....

    Έκκληση για ψυχραιμία απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας σε συνεργάτες του μετά τη δολοφονία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

    Έκκληση για ψυχραιμία καταδικάζοντας τη διπλή δολοφονία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

    «Χρειάζεται απόλυτη ψυχραιμία», είπε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνεργάτες του για τη δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο.

    Σύμφωνα με το MEGA, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η βία είναι βία, ανεξαρτήτου καταγωγής και προσχημάτων».

    «Είναι απόλυτα καταδικαστέα αυτή η πράξη και η δημοκρατία και η νομιμότητα θα προστατεύσουν την χώρα», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνεργάτες του.
    http://www.protothema.gr/politics/article/324693/venizelos-i-dimokratia-kai-i-nomimotita-tha-prostateusoun-ti-hora/

    ReplyDelete
  3. At least two killed in shooting outside Athens Golden Dawn office...

    (Reuters) - At least two people were killed in a drive-by shooting outside the offices of Greece's far-right Golden Dawn party in Athens on Friday, police said.

    The attack took place as the government is cracking down on Golden Dawn, Greece's third-most popular political force, after a party sympathizer stabbed an anti-fascism rapper to death in September.

    The victims were aged 20 and 23 years old, Golden Dawn said on its website, but police had not yet verified their identities and details on the shooting were not immediately available. A third person was seriously wounded and taken to hospital.

    "The murderers - whoever they are - will be dealt with unsparingly by our democracy. Let everyone know this," government spokesman Simos Kedikoglou told reporters outside the prime minister's mansion.

    Scores of police in riot gear cordoned off the streets surrounding the offices in the northern Athens suburb of Neo Iraklio and TV footage showed Ourania Mihaloliakou, the daughter of the party's detained leader, had rushed to the scene.

    Golden Dawn rose from obscurity on an anti-immigrant and anti-austerity agenda to enter parliament for the first time last year.

    The killing of rapper Pavlos Fissas prompted a crackdown on the party and led to sometimes violent protests across Greece. The government says it will wipe out a party it describes as a "neo-Nazi gang".

    The party features a swastika-like emblem and its leader has denied the Holocaust but the group rejects the neo-Nazi label.

    FEEDING FASCISM

    Lawmakers from across the political spectrum condemned the killings, with Dimitris Papadimoulis, a lawmaker from the leftist opposition Syriza party, calling it a "blow to democracy."

    "It feeds fascism, it does not beat it," he wrote on Twitter......http://www.reuters.com/article/2013/11/01/us-greece-shooting-idUSBRE9A00WC20131101?feedType=RSS&feedName=worldNews
    1/11/13

    ReplyDelete
  4. В Афинах два человека убиты и один ранен возле офиса ультраправой партии "Хриси Авги" - СМИ ....

    АФИНЫ, 1 ноября. /Корр. ИТАР-ТАСС Юрий Малинов/. Два человека убиты и один ранен возле офиса ультраправой партии "Хриси Авги" /"Золотая заря"/ в афинском районе Нео Ираклио. Об этом сообщили сегодня местные СМИ.

    По имеющимся данным, неизвестные на мотоцикле открыли огонь из автомата Калашникова по группе молодых людей у офиса "Хриси Авги". По словам представителя по печати партии Илиаса Касидиариса, жертвами нападения стали члены этой организации. Однако, полиция пока не подтвердила, что речь идет о членах партии.

    Касидиарис заявил, что "нападение было хорошо спланировано". При этом он обвинил в происшедшем руководство страны, так как "лишило /полицейской/ охраны офисы партии, хотя известно, что "Хриси Авги" является целью террористов".

    Полиция начала операцию по поиску и аресту злоумышленников. Министр общественного порядка и защиты гражданина Никос Дендиас выразил соболезнование в связи со случившемся, заявив, что "никому не будет позволено превратить страну в место сведения счетов".

    Представители правительства называют "Хриси Авги", третью политическую силу страны, "неонацистской". Однако в партии отрицают подобные обвинения и утверждают, что преследуются за политические взгляды. 23 октября парламент Греции проголосовал за приостановку финансирования политических партий, депутаты которых совершают уголовные преступления. Считается, что принятая поправка направлена, прежде всего, против "Хриси Авги", шесть депутатов которой были лишены 16 октября депутатской неприкосновенности. Данное решение парламента позволяет отдать их под суд по обвинениям к причастности к "криминальной организации".
    http://www.itar-tass.com/c1/938669.html
    1/11/13

    ReplyDelete
  5. Asesinan a dos neonazis en Grecia....

    Grecia se sume en la violencia extremista. Dos miembros del partido neonazi Amanecer Dorado han sido asesinados en la tarde de este viernes. El crimen ha tenido lugar a las afueras de las oficinas del partido en Neo Iraklio, un barrio de la capital, Atenas. Al menos una motocicleta dirigida por hombres armados habría abierto fuego contra el edificio, hiriendo de muerte a los dos fallecidos. Los pistoleros llevaban casco y no han podido ser identificados.

    Uno de los muertos podría ser, según han difundido los neonazis, el secretario del partido en Neo Iraklio. Las víctimas tenían 20 y 23 años. Una persona más ha sido herida, pero continúa con vida. La policía se mantiene en el lugar del crimen y ha acordonado la zona.

    El incidente se produce mes y medio después del asesinato del rapero izquierdista Pavlos Fyssas a manos de un miembro de Amanecer Dorado. Dicho crimen aceleró una investigación contra los líderes del partido. Tres de sus 18 diputados, incluido el 'gran líder' Nikolaos Mijaloliakos, se encuentran en prisión preventiva a la espera de juicio por pertenencia a "organización criminal".

    En Grecia no son extrañas las peleas y encontronazos entre miembros de la extrema derecha y la extrema izquierda. Esa violencia parece haber aumentado en las últimas semanas.
    http://www.elmundo.es/internacional/2013/11/01/5273f6790ab740153e8b4585.html
    1/11/13

    ReplyDelete
  6. At least two dead in shooting outside Greek neo-Nazi faction offices...

    ATHENS - At least two people were killed in a drive-by shooting outside the offices of Greece's far-right Golden Dawn party in Athens on Friday, police said.

    The attack took place as the government is cracking down on Golden Dawn, Greece's third-most popular political force, after a party sympathizer stabbed an anti-fascism rapper to death in September.
    http://www.jpost.com/Breaking-News/At-least-two-dead-in-shooting-outside-Greek-neo-Nazi-faction-offices-330386
    1/11/13

    ReplyDelete
  7. ΣΥΡΙΖΑ: Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης....

    Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του για τη δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο, ο ΣΥΡΙΖΑ.

    "Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της", σημειώνει χαρακητριστικά.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
    http://www.capital.gr/News.asp?id=1900527
    1/11/13

    ReplyDelete
  8. Grèce: deux morts dans une fusillade près d’un local d’Aube dorée...

    Deux personnes ont été tuées et une autre a été grièvement blessée vendredi soir par des coups de feu tirés par deux personnes qui se trouvaient à bord d’une moto qui passait devant un local du parti néonazi Aube dorée dans la banlieue d’Athènes.

    La police n’était pas en mesure pour l’instant de donner des informations sur l’identité des victimes, plus particulièrement si elles étaient politiquement motivées. L’incident intervient quelques semaines après l’inculpation de six députés d’Aube dorée pour participation à « une organisation criminelle » dans le cadre d’une offensive contre ce parti lancée après la mort d’un musicien antifasciste par un de ses membres.
    http://www.lesoir.be/352681/article/actualite/fil-info/fil-info-monde/2013-11-01/grece-deux-morts-dans-une-fusillade-pres-d-un-local-d-aube-doree
    1/11/13

    ReplyDelete
  9. Vor Parteibüro in Athen Biker erschießen Neonazis auf offener Straße...

    In Athen sind zwei Menschen auf offener Straße erschossen worden. Das Attentat ereignete sich vor den Büros der "Goldenen Morgenröte". Über die Hintergründe ist noch nichts bekannt.

    Die Partei "Goldene Morgenröte" bestätigte auf ihrer Internetseite, dass zwei Griechen vor den Büros der Partei getötet worden seien. Ein Dritter sei schwer verletzt worden. "Sie waren Mitglieder der Partei", sagte der Abgeordnete der "Goldenen Morgenröte", Ilias Panagiotaros, im griechischen Radio.

    Die Täter waren nach Augenzeugenberichten auf einem Motorrad gekommen und hatten mehrere Schüsse abgefeuert. Anschließend seien sie geflüchtet. Über die Identität der Opfer konnte die Polizei zunächst keine Angaben machen............http://www.n24.de/n24/Nachrichten/Politik/d/3771058/tote-vor-den-bueros-der-goldenen-morgenroete.html
    1/11/13

    ReplyDelete
  10. In Athen haben Unbekannte zwei Menschen vor der Parteizentrale der rechtsextremen Partei "Goldene Morgenröte" erschossen. Die Täter feuerten laut Augenzeugen mit einer Kalaschnikow auf die Männer, die Mitglieder der Partei waren.....

    Augenzeugen berichten, die Täter seien auf einem Motorrad gekommen und hätten mehrere Schüsse mit einer Kalaschnikow abgefeuert. Anschließend seien sie geflüchtet. Über die Identität der Opfer wurde zunächst nichts bekannt. Es war auch zunächst unklar, ob der Vorfall einen politischen Hintergrund hat......http://www.spiegel.de/politik/ausland/athen-zwei-tote-vor-parteizentrale-von-griechischen-neonazis-a-931364.html
    1/11/13

    ReplyDelete
  11. ΔΗΜΑΡ: Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα...

    «Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει με αποτροπιασμό τη δολοφονία δυο νέων ανθρώπων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέλουν να επιβάλουν τον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την αιματηρή επίθεση στο Νέο Ηράκλειο.
    http://www.naftemporiki.gr/story/723915

    ReplyDelete
  12. Προς κάθε κατεύθυνση οι έρευνες για τους δράστες που σκότωσαν τα μέλη της Χ.Α.....

    Η πλέον πολύνεκρη επίθεση αιματηρή δολοφονική επίθεση μετά την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» είναι αυτή που σημειώθηκε στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, με θύματα τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής.

    Έως αργά το βράδυ της Παρασκευής δεν είχε γίνει γνωστό ποια ομάδα μπορεί να βρίσκεται πίσω από την ενέργειά αυτή, με τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ να ερευνούν προς κάθε κατεύθυνση για την ταυτότητα των δραστών.

    Όπως είπαν, απαντήσεις στα ερωτηματικά τους ίσως πάρουν μετά τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων από τους δεκαπέντε κάλυκες των εννέα χιλιοστών που βρέθηκαν στο σημείο του φόνου των δύο νεαρών.

    Παράλληλα, αναλύουν με προσοχή τον τρόπο που ενήργησαν τα δύο άτομα που πυροβόλησαν τα θύματα, προκειμένου να διακρίνουν ομοιότητες με τρομοκρατικές ενέργειες που έχουν εκδηλωθεί κατά το παρελθόν και να τους οδηγηθούν σε κάποιες εκτιμήσεις για το χώρο από τον οποίο προέρχονται οι δράστες.

    Όπλα πάντως των εννέα χιλιοστών έχουν χρησιμοποιήσει επανειλημμένα η «Σέχτα Επαναστατών», η οποία εδώ και 3,5 χρόνια δεν έχει εκτελέσει κάποια τρομοκρατική ενέργεια.

    Πρωτοεμφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 2009, όταν μέλη της επιτέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού.

    Οι δράστες «γάζωσαν» το Τμήμα με δύο όπλα, ένα αυτόματο τύπου Scorpion και ένα πιστόλι των 9mm.

    Στις 17 Φεβρουαρίου του 2009 , μέλη της ίδιας τρομοκρατικής οργάνωσης «γάζωσαν» με ένα αυτόματο Scorpion και ένα πιστόλι, τα ίδια όπλα που είχαν χρησιμοποιηθεί και στην ένοπλη επίθεση κατά του Α.Τ. Κορυδαλλού, τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού «Alter».

    Με δύο όπλα δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες της «Σέχτας», στις 17 Ιουνίου του 2009 στα Πατήσια, ο υπαρχιφύλακας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Νεκτάριος Σάββας, 41 ετών, πατέρας ενός παιδιού.

    Ενα χρόνο κι έναν μήνα μετά την δολοφονία του Νεκτάριου Σάββα , στις 19 Ιουλίου, η «Σέχτα Επαναστατών», σκότωσε στην Ηλιούπολη εν ψυχρώ τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63912216
    1/11/13

    ReplyDelete
  13. ΛΑΟΣ: Τα καμώματα κάποιων προκάλεσαν την «απάντηση» στα στελέχη της ΧΑ...

    Επιβάλλεται να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και περιφρούρηση της Δημοκρατίας, τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη

    Για «άνανδρη» δολοφονία των δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός καταδικάζοντας απερίφραστα το περιστατικό έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο.

    «Κάποιοι, με τα καμώματά τους, προκάλεσαν την αποψινή απάντηση στα στελέχη της Χ.Α. Επιβάλλεται να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και περιφρούρηση της Δημοκρατίας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ.
    http://www.protothema.gr/politics/article/324702/laos-ta-kamomata-kapoion-prokalesan-tin-apadisi-sta-stelehi-tis-ha/
    1/11/13

    ReplyDelete
  14. Αυτά βρήκαν να πουν μέσω του twitter...

    Την ώρα που οι περισσότεροι προσπαθούσαν ακόμη να συνέλθουν από το νέο χτύπημα και τη δολοφονία δύο ακόμη νέων παιδιών, κάποιοι άλλοι, στα social media, και ιδιαίτερα στο twitter, έδειχναν έτοιμοι να «δικάσουν», να βγάλουν «πορίσματα» και να αρχίσουν τις κατηγορίες, προς όποια πλευρά επέλεξαν.

    Την ώρα που σε διάστημα λίγων μόνων εβδομάδων, έχουμε στην Ελλάδα και τρίτο νέο άνθρωπο νεκρό, κάποιοι προσπαθούν να περάσουν τα όποια μικροπολιτικά τους παιχνίδια και να προβάλλουν τα «κολλήματά» τους.

    Παραθέτουμε αυτούσια τα tweets που γράφτηκαν λίγα μόλις λεπτά ύστερα από τη δολοφονία των δύο νέων στο Νέο Ηράκλειο.

    Pavlos Chaikalis @pchaikal
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ? ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΝ. ΤΕΛΟΣ Η ΔΥΣΗ. Ν ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΑΤΟΛΗ

    Νίνα Κασιμάτη @Ninemesis
    Η Τρόικα κυβερνά και παρακρατεί. Τα puppets-κόμματα της συγκυβέρνησης παρακολουθούν...

    George Karameros @karameros
    Ξεκάθαρα παρακρατική ενέργεια οι δολοφονίες στο Νέο Ηράκλειο. Και μην τολμήσουν να τις βαφτίσουν κάπως. Ο κόσμος καταλαβαίνει πολύ καλά πια

    Νίνα Κασιμάτη @Ninemesis
    Τρόικα:θα γίνει η εκτέλεση των Χρυσαυγιτών αυτές τις μέρες για να περάσουν τα μέτρα, ας κάνουμε ότι μαλώνουμε κ πάμε αργότερα να εισπράξουμε

    Νίνα Κασιμάτη @Ninemesis
    Να τη η προβοκάτσια... Μπορεί η εκτέλεση των 2 ΧΑυγιτών να είναι "τρομοκρατική ενέργεια" και θ΄ακούσουμε ότι "τα 2 άκρα αλληλοσκοτώνονται"

    Corina Vasilopoulou @CorinaVasilopou
    Αμάν!Τέτοιο βρισίδι κατά του Δένδια από τη ΧΑ δεν το έχω ακούσει ούτε από τους πιο «αιμοβόρους» αναρχικούς. Θα συλληφθούν, ε, @NikosDendias?

    Corina Vasilopoulou @CorinaVasilopou
    @toksekatharisma Πάνω που γίνεται χαμός με το φόρο για τα ακίνητα & το έρχεται-δεν έρχεται η τρόικα, σκάει δολοφονία ΧΑυγιτών. Πολύ «βολικό»

    Φαήλος Κρανιδιώτης @failosK
    Όταν έλεγα πως "δεν υπάρχουν κακά μαχαίρια και "καλά" πιστόλια", ωρύονταν οι ψευτοπροοδευτικάριοι. Δεν το βουλώνουν ούτε τώρα.

    Φαήλος Κρανιδιώτης @failosK
    Το "ανύπαρκτο" άκρο δολοφόνησε δύο υπαρκτότατους νέους ανθρώπους.
    http://www.capital.gr/News.asp?id=1900550
    1/11/13

    ReplyDelete
  15. Τα διεθνή ΜΜΕ για τη διπλή εκτέλεση

    Το γύρο του κόσμου από τα διεθνή μέσα κάνει η είδηση της δολοφονίας, με οσμή τρομοκρατίας, των δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο Αττικής.

    Το Reuters σημείωνε πως η επίθεση έρχεται τη στιγμή των δικαστικών διώξεων κατά της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ.

    Η γαλλική "Figaro" επεσήμαινε επίσης τη χρονική συγκυρία και υπογράμμιζε ότι έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται ήδη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ο αρχηγός βρίσκεται στη φυλακή.

    Επίσης, στη Γαλλία ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1 μετέδιδε ότι δεν έχει διευκρινιστεί αν υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από αυτή την επίθεση.

    Στην ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού "Spiegel" σημειωνόταν πως πυροβολήθηκαν δύο μέλη του νεοναζιστικού κόμματος μπροστά σε γραφεία τους στην Αθήνα και πως παραμένει ασαφές αν το περιστατικό έχει πολιτικό υπόβαθρο.

    Στην Ιταλία η είδηση βρέθηκε σε όλα τα sites των εφημερίδων, με τη "Republica" να γράφει πως οι νεκροί είναι δύο νέοι άνθρωποι, ενώ το ιταλικό πρακτορείο σημείωνε πως η αστυνομία δεν αποκλείει τίποτα.
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63912225

    ReplyDelete
  16. Πώς έγινε η δολοφονική επίθεση στο Ν. Ηράκλειο...

    Δώδεκα κάλυκες συνέλεξαν οι αρχές στον τόπο της δολοφονίας. Με άλλο μέσο έγινε η διαφυγή των δραστών. Βίντεο από κλειστό κύκλωμα παρέδωσε η Χρυσή Αυγή στις αρχές. Πιθανότερο σενάριο το τρομοκρατικό χτύπημα.

    Προσχεδιασμένη και καλά οργανωμένη θεωρούν οι αρχές τη δολοφονική επίθεση που έγινε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, όπου δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ άλλο ένα τραυματίστηκε.

    Τις έρευνες ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, γεγονός που υποδεικνύει πως οι αρχές θεωρούν ως το πιο πιθανό σενάριο, το τρομοκρατικό χτύπημα. Παράλληλα, εξετάζοντας τα στοιχεία, συμπεραίνουν πως η επίθεση ήταν καλά οργανωμένη, ακόμα και στις πιο μικρές της λεπτομέρειες.

    Και «χαριστική βολή»

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή και φορούσαν κράνη, σταμάτησαν μπροστά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, με τον συνοδηγό να κατεβαίνει από τη μηχανή και να πυροβολεί με πιστόλι κατά ομάδας 5-6 ατόμων. Αφού δώσει τη «χαριστική βολή» στους δύο που τελικά «κατέληξαν», ο δολοφόνος επιβιβάζεται ξανά στη μηχανή, η οποία φεύγει προς τα γύρω στενά.

    Λίγη ώρα αργότερα, οι αρχές εντόπισαν στην οδό Γρηγορίου Αυξεντίου που βρίσκεται 2-3 στενά πιο μακριά, μία μηχανή Yamaha, χρώματος μπλε, η οποία ήταν κλεμμένη. Οι αρχές θεωρούν πως πιθανότατα αυτή ήταν η μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δράστες, οι οποίοι στη συνέχεια φέρεται να διέφυγαν με άλλο μέσο.

    Από το σημείο της δολοφονίας, οι αρχές συνέλεξαν 12 κάλυκες που ανήκουν σε πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών. Αξίζει να σημειωθεί πως η Χρυσή Αυγή παρέδωσε βίντεο στις αρχές, από το κλειστό κύκλωμα που έχει στα γραφεία της.

    Η περιοχή που έγινε η δολοφονία παραμένει αποκλεισμένη από τις αρχές.
    http://www.efsyn.gr/?p=141942
    1/11/13

    ReplyDelete
  17. Εκτός κινδύνου ο τραυματίας από την επίθεση στο Ν. Ηράκλειο...

    Οι γιατροί κρίνουν καλή την κατάσταση της υγείας του 29χρονου που μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο μετά την επίθεση που δέχτηκε στο Νέο Ηράκλειο από κρανοφόρους δράστες.

    Ο 29χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση που δέχτηκε από κρανοφόρους δράστες κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, διακομίστηκε βαριά τραυματισμένος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο

    Το τραύμα από όπλο που έφερε στη θωρακική χώρα αντιμετωπίστηκε χειρουργικά με σπληνεκτομή.

    Πλέον ο 29χρονος βγήκε από το χειρουργείο και οι γιατροί κρίνουν σταθερή την κατάσταση της υγείας του.
    http://www.efsyn.gr/?p=142032
    2/11/13

    ReplyDelete

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin