Saturday, November 23, 2013

Απελαύνεται άμεσα ο Τούρκος Πρέσβης. -ΤΟ ΚΑΪΡΟ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση έδωσε σήμερα εντολή να απελαθεί  και μάλιστα άμεσα ο πρεσβευτής της Τουρκίας, Χουσεΐν Αβνί Μποτσαλί (φωτό 2), στον απόηχο δηλώσεων από τον ίδιο τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίμπ Ερντογάν ότι, «η αιγυπττιακή κυβέρνηση καταπιέζει τους ισλαμιστές».

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι διμερείς σχέσεις διανύουν φάση έντασης δεδομένου ότι ήδη τον δεκαπενταύγουστο είχε "ανακληθεί στο Κάιρο για διαβουλεύσεις" ο αιγύπτιος πρεσβευτής στην Αγκυρα ο οποίος, μετά την νέα τροπή σήμερα στις διμερείς σχέσεις, γνωστοποιείται ότι αποκλείεται προς το παρόν να επανέλθει στην πρεσβεία της Αιγύπτου στην Αγκυρα.


Παράλληλα, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών, που εξέδωσε την επίσημη ανακοίνωση γιά την απέλαση του τούρκου πρέσβη από το Κάιρο, ανέφερε συγχρόνως ότι "εφεξής οι διμερείς διπλωματικές σχέσεις υποβαθμίζονται" σύμφωνα δε με τις πρώτες δημοσιογραφικές πληροφορίες οι σχέσεις θα γίνονται σε επίπεδο, μόνον, ακολούθου.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου κάνει λόγο για "απαράδεκτη τουρκική ανάμιξη στις αιγυπτιακές εσωτερικές υποθέσεις", σχολιάζοντας τις αιχμηρές δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού για την συμπεριφορά των αιγύπτιων κυβερνώντων έναντι των ισλαμιστών μετά τις 3 Ιουλίου --οπότε ανατράπηκε από τους στρατιωτικούς ο αιγύπτιος ισλαμιστής πρόεδρος Μόρσι. 

  • Μάλιστα, αυτή η "απαράδεκτη τουρκική ανάμιξη" στο επίσημο ανακοινωθέν του υπουργείου Εξωτερικών στο Κάιρο χαρακτηρίστηκε ως "πρόκληση".
 http://www.politisnews.eu/cgibin/hweb?-A=251150&-V=articles
23/11/13
--
-

No comments :

Post a Comment

Only News

Featured Post

“The U.S. must stop supporting terrorists who are destroying Syria and her people" : US Congresswoman, Tulsi Gabbard

US Congresswoman, Tulsi Gabbard, recently visited Syria, and even met with President Bashar Al-Assad. She also visited the recently libe...

Blog Widget by LinkWithin